TuneIn & Harmaa Hillottaja

Ihan alkuun, ennen tundran uutisia ja lääkityksestä aiheutuvia korahteluja, on pakko promottaa windows 10 Technical Previewin ominaisuuksia joita W7:ssä ei ollut ja yks niistä monista on Kauppa ja sen lukemattomat Apps:it. Olen hypännyt siellä kun Sipi ripillä ja eräs mukavimmista appseista on TuneIn eli maailmanlaajuinen radio joka todellakin kuuluu. Tokihan TuneIn on saatavilla muutenkin mutta W10:ssä se käynnistyy mukavasti suoraan työpöydältä ja esim. uutisia/musiikkia tulee kuunneltua enemmän kuin aikaisemmin. Itse asiassa kuuntelen nytkin Radio Sun:ia ja kuulokkeiden avulla voi paukuttaa niin lujaa kuin haluaa ilman että Valkyria häiriintyy tai herää koska minä olen aamun lapsia ja hän taasen edustaa tätä Children of Night – osastoa joka hiihtelee yöt ja nukkuu päivät. Onneksi Valkyria lopetti sen katosta pää alaspäin roikkumisen sillä mikään ei ole niin häijyä katseltava kuin nelikymppinen naisen roikkuminen katosta pää alaspäin, olkoonkin että hääp on täydessä unessa ja kuorsaa kuin saatana. Enivei, TuneIn tarjoaa kotimaisten radioasemien lisäksi maailmanlaajuisen radioasemien verkoston ja musiikin etsimistä helpottaa genre – valikko josta voi valita sitä musiikkia mistä pitää. Toisin sanoen isot kiitokset Microsoftille.

Tundran pääuutinen ja aihe josta meidänkin hikisessä kylässä puhutaan päivittäin on Melekhtu eli vuosittainen Martta - jahti. Katsokaas kun näissä pienissä korpikylissä asuvien ihmisten pinna on todella lyhyt ja hermo saattaa palaa käsittämättömän pienistä asioista eivätkä Martat tee poikkeusta tässäkään asiassa. Joka vuosi ne karkottaa laumastaan yhden martan, ehgerunnain, eikä kenenkään hermo kestä tälläistä laumasta ajettua yksilöä jonka yksinäisten kangaspuiden louskutus kuuluu syvältä metsästä nimenomaan siihen vuorokauden aikaan kun ihmisten pitäisi nukkua. Nämä laumasta karkottamiset johtuvat yleensä siitä että marttojen kesken tulee kiistaa esim. siitä kuinka imelletty perunalaatikko tehdään tai montako ristipistoa tulee amerikkalaismallisen tilkkutäkin helmaompeleeseen. Riidat ovatkin ainoita kertoja kun näillä selkosilla pääsee näkemään SWAT – joukkojen työskentelyä sillä Firrat (Marttakähyt) ovat sen verran rajuja että niiden selvittämiseen tarvitaan himppa enemmän iskukykyä ja erikoisvarusteita kuin mitä tavan poliisipartioilla on käytettävissään. Toisekseen, mikäli ehgerunnain annetaan kulkea vapaana, on enemmän kuin todennäköistä että se tulee häiriköimään niin marjastajia, sienistäjiä kuin metsästäjiäkin ärsyttävillä kysymyksillään. Onko käyttämänne marjapuimuri Työtehoseuran asetusten ja säädösten mukainen, onko teillä viimeisin versio Kotimaamme Sienet – kirjasta ja onko aseenkantolupanne sekä metsästyskorttinne voimassa?

Ehgerunnain metsästys on kaikkea muuta kuin vaaratonta puuhaa sillä nämä kädentaitoihin erikoistuneet yksilöt osaavat loihtia metsän antimista sellaisia herkkuja joita kukaan ei voi vastustaa ja niinpä he asettavat näitä syöttejä ahdistelijoidensa turmaksi. Viime vuonna meidän Ehgerunnai – seura menetti kolme trackkeria elikkäs jäljestää ja yhden passimiehen koska nämä eivät voineet vastustaa kannon nokkaan asetettua oravapaistia jonka lisukkeena oli värikästä sienisalaattia. Tietäähän sen kuinka siinä kävi; äijien suu vaahtosi, mielettömät kouristukset ravistelivat onnettomien metsämiesten kehoja ja kenties vittumaisinta oli katsella niitä piirileikkejä joita he säestivät laulamalla Pohjois-Savon alueen puhelinluetteloa takaperin. Pelkästään Virtasia tuntui olevan loputtomasti. Vaan eipä ehtineet laulaa kauaa sillä Amanita virosasta, Cortinarius rubelluksesta, Galerina marginatasta ja Paxillus involutuksesta tehty salaatti on sen verran töpäkkää ettei sitä nauttinut yksilö kauaa heilu.

Vanhempi nainen joka kantaa rynnäkkökivääriä olallaan
Harmaa Hillottaja?

Martat ovat myös ilmiömäisiä survival -tyyppejä jotka kykenevät selviytymään metsissä loputtomiin – jopa talvella – ainoana varusteenaa se kaiken nähnyt essu. Ehdottomasti kuuluisin Ehregunnai on ns. Harmaa Hillottaja (1897 - ?) joka sai lempinimensä siitä että tällä Työtehoseurankin useasti palkitsemalla martalla oli 32 danin musta vyö Atamonin käytössä ja muutenkin, hän sai sokeroitua ja vaakkumoitua lähes kaiken minkä sai käsiinsä. Hän on nimittäin ainoa jota ei ole koskaan saatu kiinni ja asiaa tutkineet tahot väittävätkin että hän olisi siirtynyt ulkomaille. Legendaariset ja selvittämättömät tapauksethan poikivat aina hurjia huhuja ja niinpä Harmaan Hillottajankin ympärillä liikkuu jos jonkinlaista tarinaa. Villein on kenties se että hän olisi ollut kouluttamassa Vietkongin sissejä ja tämän tarinan tueksi on esitetty viidakosta löydettyä, suomenkielisin tekstein varustettua Kotiliesi – lehden joulunumeroa joka oli taittetu auki tuholaisia käsittelevältä sivulta. Aika kaukaa haettu teoria mutta sen sijaan eräs valokuva on sellainen dokumentti joka pistää miettimään sitä että onko Harmaa Hillottaja kenties kuolematon? Katsokaas kun meikäläisellä on lupa tutkia sotilasoperaatioihin liityviä valokuvia ja aikoinaan kun tutkin Operaatio Hiekkamyrskyn kuvamateriaalia, niin käsiini osui eräs kuva jossa esiintyvä nainen on täysin identtinen Harmaasta Hillottajasta otettujen valokuvien kanssa. Kuvaan liittyvässä X – kansiossa kerrotaan että kyseinen nainen oli aiheuttanut suurta tuhoa Milan – ohjuksen räjäytettyä hänen rasvakeittimensä jossa tapahtumahetkellä oli selonteon mukaan tusina sipulirenkaita joiden panerointitapa viittaa pohjoismaihin . Raportissa on myös tarkka selostus siitä kuinka tämä vihastunut naisimmeinen oli tuhonnut kolmen divisoonan verran porukkaa – varmuuden vuoksi kummaltakin osapuolelta mikä on jälleen erinomainen osoitus Ehgerunnaiden pitelemättömästä luonteesta. Mikä on totuus? Elääkö Harmaa Hillottaja ja tulemmeko kenties näkemään hänet joskus tulevaisuudessa? Se jää nähtäväksi, samoin kuin tämän kertaisen jahtimme tulos joka on siitä haasteellinen että kyseessä on 191 cm pitkä Ehgerunnai joten taivaltamisvauhti on vähintään 49 peninkulmaa per päivä.

Vanha muori amerikkalaissotilaan seurassa
Ehgerunnaita on ennenkin nähty sodissa ja tässä on kuva toisesta maailmansodasta missä eräs ehgerunnai saa separit sotilaspoliisin kaadettua hänen vastikään tekemänsä rusinakeiton.

Muuten tundralla on rauhallista kuten aina ja tämähän on tyypillinen ominaisuus näille korpikylille missä ihmiset eivät liiku ellei ole pakko. Ensi viikolla sitten pitäisikin olla hieman vilskettä sillä kyläämme ympäröivä sähköaita uusitaan, vanhan ja vain 20 000 voltin tärskyt antavan aidan tilalle tulee aika lailla samantapainen kuin mitä Jurassic Parkissakin nähtiin ja tehoja pitäisi olla sen verran että siitä riittää vaikka Uotilan lapsillekin eli about 350 000 volttia ja se on hieno asia. Mikään ei ole niin hienoa kuin nukahtaa perskarvat polttavan sähköaidan hiljaiseen huminaan.

Hyvää torstaita teille kaikille. Muistakaa olla ihmisiksi.13 kommenttia :

 1. Villit Martat on kyllä huomattavasti vaarallisempia kuin ryhmäytyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minen tunne moista ryhmittymää joten en voi vertailla mutta voihan se olla niinkin.

   Poista
  2. On se, usko pois ;)

   Poista
 2. Marttoja ei saa rienata. Meidän kylällä Martat ja Martit järjestää monenlaista toimintaa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger tuplaa kommentteja, argh....

   Poista
  2. No enhän minä Marttoja rienaakaan vaan tekstihän päinvastoin oli tribuutti heidän moninaisille taidoilleen!

   Poista
 4. Tundralle kesäisiä tuulia ja kauniita päiviä!

  Kiireinen Marjaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäisiä päiviä myös sinulle!

   Poista
  2. Meillä oli muuten aamulla 17 astetta. Mutta se oli pakkasta... hrrrr!

   Poista
  3. Tässä oli taas kylmien öiden jakso mutta niin tänä aamuna (+4) kuin ens viikollakin mennään plussan puolella. Tosin ens viikko näyttäis olevan yhtä vesisadetta :(

   Poista
 5. Juu, tääkin poikkee vaan nopsaan antamassa pusun!

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins