Shepherd's piepald tan

Valkoinen väri on eräs tärkeimmistä koska se ei tavallaan ole edes väri, sillä se heijastaa spektrin kaikki värit eikä absorboi niistä yhtään. Tämä näin karkeasti ilmaistuna. Asiaa voi tarkastella myös niin, että hommaatte väriympyrän jossa värit alkavat punaisesta ja siirtyvät oranssin kautta keltaiseen, sieltä edelleen keltavihreän kautta vihreään, sinivihreästä siniseen ja niin edelleen violetin kautta takaisin punaiseen ja pyöritätte kiekkoa suht reipasta vauhtia jolloin tuloksena on se että edessänne pyörii kiekko joka on väriltään valkoinen.

Edellä mainittu oli lyhyt johdanto erääseen kesä ilmiöön nimeltä rusketus. Meidän tuntemassamme ulottuvuudessa valkoisen sävyjä on monia, mutta kun puhutaan rusketuksesta ja sen hankkimiseen sitoutuneista ihmisistä, heillä on valkoiselle – jota he pitävät halveksittavana värinä – aivan oma termistönsä ja se on seuraavanlainen tummemmasta valkoisimpaan:

- ilman rusketusta olevan ihmisen valkoinen
- vitivalkoinen
- titaanin valkoinen ( tulee titaanioksidin pigmentin väristä)
- paimenen valkoinen

Viimeisenä listalla oleva ja siis kaikista vittumaisimman valkoisimpana oleva paimenen valkoinen tulee ammattikuntani ihonväristä ja vaikka moinen termi tietysti ärsyttää meitä paimenia, on kiistaton tosiasia ettei missään ulottuvuudessa tahi universumissa ole mitään sen valkoisempaa kuin paimenen nahka. Tämä taasen johtuu siitä että täkäläisillä aroilla ja vuorilla on joka ikinen päivä niin helvetin kylmää, että meidän on pakko pukeutua moniin erilaisiin kalsareihin (lyhyet, sopivat,pitkät) ja jalkojen suojiksi on puettava monta kerrosta sukkia (nilkka, varsi, villa, lycra,merino ja ties mitä saatanaa) ja sama koskee ylävartaloa. On t-paitaa, on kahvipaitaa, villaista, collegea, hurjimmat käyttävät kerrospukeutumisessaan jopa kauluspaitoja, on flanellia etc. mutta päällimmäisenä meillä kaikilla on….wait for it....wait for it…...lampaannahasta valmistetut housut ja takki sekä päätä koristaa niin ikään lampaannahasta tikattu gotischka ( järkyttävä päähine)! Uskomatonta vai mitä! Lammaspaimenilla on lampaannahasta tehdyt vaatteet ja olen monta kertaa miettinyt että minkä pimpaimen takia kun kerran nykyään on saatavilla jos jonkilaista goretex’iä, älyvaatetta ja ties mitä perkeleen polyamidisufferensikudosta joista parhaimmat jopa hengittävät puolestasi mutta niin se vain on. Me olemmme jämähtäneet vuoteen 48 000 ekr. jolloin ainakin täällä Bestovskajalla aloitettiin lampaiden jahtaaminen. Ensin sapuskan toivossa mutta sitten joku keksi että mitä vittorio di salvaa niitä joka päivä jahtaa, kesytetään ne niin ei tarvitse hiihdellä niiden perässä ihan älyttömiä matkoja. Toki laiduntaminen tietää nykyäänkin suht pitkiä kävelymatkoja ja siksipä ei olekaan tavatonta, jos paimenen kutale joutuu päivän aikana kompuroimaan noiden villakasojen perässä sellaiset 150 – 480 kilometriä ja tästä voitte päätellä että siinä sandaali suhisee eli kyse ei ole mistään kivien potkimisesta ja mainittakoon että tästä syystä meidän paimenten pohkeet, reidet sekä pakarat ovat kuin kiveä.

Pahoitteluni, innostuin jälleen kitisemään työn varjopuolista mutta palataanpa takaisin rusketuksen pariin. Nimittäin, olen aina haaveillut ihanasta rusketuksesta joka peittäisi suonikohjuni ja lukuisat arvet joita kehoni pintaan on ilmestynyt joko kirurgin veitsestä tai sitten jonkun muun veitsestä tahi siihen verrattavissa olevasta, melko terävästä astalosta. Mutta kun ei, ihoni on kuin peili joka sinkauttaa auringon säteet takaisin avaruuteen ja ja on muuten yksi syy miksi silloin tällöin teen NASAlle hommia, he näet tarvitsevat älyttömän heijastavaa pintaa (ihoani) uusien radiosignaaliensa testaukseen mutta se on salaista tietoa eikä siitä näin ollen sen enempää. Kärsin hyvin paljon valkoisuudestani, erityisesti yleisillä uimarannoilla missä tyhmät pikkulapset kyselevät äideiltään että miksi tuo setä on maalannut itsensä valkoiseksi, miksi setä on liimannut itseensä peilejä ja muita yhtä idioottimaisia kysymyksiä joihin äidit sitten koittavat vastata mahdollisimman kohteliaasti että setä on vasta aloittanut ottamaan aurinkoa tai setä nyt vaan sattuuu olemaan sellainen. Pahin oli eilen se kakara, joka kysyi äidiltään että minkä niminen on se lokki joka pystyy paskantamaan tuollaisen läjän? Tähän lapsen äiti ei vastannut mitään, sen sijaan hän alkoi hytkymään ja kiiruhti äpäränsä kanssa eteenpäin puolijuoksua, jopa siinä määrin että tyhmiä kysellyt kakara näytti lepattavan hänen kädessään kuin tyhjä muovikassi.

tanning
Tämä oli auringonpalvontani ja rusketuksen päämäärä...

Tästä suivaantuneena keräsin lampaannahkaisen makuualustani, kohensin pässinpökkimiä uikkareitani ja poistuin rannalta, suunnaksi otin läheisessä kylässä olevan kemikalion koska olin tietoinen siitä että on olemassa itseruskettavia aurinkovoiteita tai mitä lie voiteita ne nyt sitten ovatkaan. Kemikalion nuori nainen kauhistui minut nähdessään, kenties sen tähden että hän nuoren ikänsä ja vallan erinomaisen rusketuksensa takia näytti hyvin elinvoimaiselta kun taas minä, vuosisatoja elänyt paimen muistutin paremminkin iltapäiväkävelyllä olevaa pergamentin palaa mutta alkujärkytyksestä selvittyään hän kohteliaasti kysyi että mitä oli vailla?
Kerroin tyttöselle haluavani itseruskettavaa voidetta, mieluiten sellaista että muistuttaisin hiilikellarissa työskentelevää, melko syvältä etelästä tullutta ulkomaalaistaustaista maahanmuuttajaa joka on jostain kumman syystä tippunut vanhan, fossiilisia polttoaineita käyttävän voimalaitoksen sataneljäkymmentä metriseen piippuun.
Tuo röyhkeä tyttö sanoi ettei heillä ole myynnissä grafiittisekoitteista tervaa, että teidän on parasta kääntyä jonkun veneveistämön puoleen. Toki miedompia aineita löytyy mutta noin valkoista pintaa voi olla vaikea saada heidän tuotteillaan herran toivomalle tasolle. Mulkaisin tyttöä mutta kehotin häntä myymään kaikista äreimmän vaihtoehdon. Rahastaessaan likka vielä kehtasi kysyä – koska olin hänen mielestään jollain tapaa tutun näköinen – että olinko kenties näytellyt Silas’ta elokuvassa Da Vincin Koodi? Vastasin että en ole näytellyt ja poistuin kaupasta. Ulko-ovella toivotin likalle hyvää kesää ja banagh mohhei’ta (tulkoot kuukautisesi etuajassa ja kolme kertaa putkeen).

Seuraavana päivänä valmistauduin rannalle lähtöön ja levittelin kotona itseruskettavan aurinkovoiteeni valmiiksi iholleni, todeten että taas oli kuluttajaa kustu silmään ja urakalla. Mokoma tatina oli täysin väritöntä, ei puhettakaan että siinä olisi näkynyt edes ruskeaan vivahtavaa sävyä. Hysteerisenä rusentelin koko purtilon sisällön ja meninpä jopa niin pitkälle, että naulasin vaatehuoneen ovenkarmiin ihmerasvalla kyllästetyn rätin jota vasten hankaamalla sain mönjää myös selkäpuolelle. Liikesarja ei ollut pelkästään omituinen, vaan se oli myös hyvin kivulias sillä selkäni ei pidä taivuttelusta mutta koska skolioosin raiskaama ruotoni nyt vaan on sen verran mutkalla, että oli pakko näitä tehdä liikkeitä jotka olivat jotain lambadan ja Emmi Jurkan (ei sen näyttelijän vaan naapurin tädin) kuolinkouristusten välimaastosta. Ei siis mitään miellyttävää katseltavaa mutta päämäärä pyhittää keinot vai miten se meni.

Päivä rannalla meni tyypilliseen tapaan, typerät kakarat kyselivät tyhmiä, tosin tällä kertaa enemmän ja valitettavasti tuuli oli sen verran kova etten kuullut mitä, joten en voi kertoa sitä tässä mutta ilmeisesti jotain helvetin hauskaa koska äitejä tuntui naurattavan hyvinkin paljon eivätkä he peitelleet sitä niinkuin tavallisesti. Omituista kyllä, paikallinen rantavahti vai mikä lie pakkotyöllistetty ja paratiisisaarta ahkerasti katsova kuntosalifriikki kävi tuijottelemassa minua pariinkin eri otteeseen ja ihmekös tuo, kuvitelkaa että teillä on edessänne vihreää nurmikkoa jonne viskaatte seitsemänkymmentä kiloa taikinaa jonka ylitse ajatte potkukelkalla about 140 kertaa, niin saatte kuvas siitä miltä minä näytän – siis ilman rusketusta koska ruskeana tuo ulkoista habitustani edustava läjä muistuttaisi….hmmm… no kyllä te tiedätte. Ruttukakkaa.

tan2
...mutta näin siinä suunnilleen kävi
Järkytys koitti kotiin päästyäni. Kylppärin peilistä ei tuijottanutkaan vitivalkoinen, osittain palanut paimen, vaan ennemminkin senegalilainen nokisutari joka on piippua alas matkatessaan hinkkautunut niin pahoin piipun seinämiin, että paikka paikoin ihon pinta on punertavan valkoinen ja omituisen kiiltävä. Voi vittu. Minussa oli täysin valkoisia läikkiä, sitten oli punertavia, punertavan valkoisia kohtia mutta pääosin oli vaaleanruskeiden laikkujen peitossa. Joukossa oli kyllä melkoinen määrä lähes mustiakin läikkiä mutta yhtä kaikki, kokonaisvaikutelma oli sitä luokkaa että luulin saaneni jonkinlaisen allergisen reaktion. Kaivoin roskiksesta sinne aamulla heittämäni purtilon ja luin kyljestä ensin mahdolliset varoitukset – ei mitään mainittavaa ja vasta sitten perehdyin tuoteselosteeseen jossa oli helvetin pienellä maininta siitä että haluttu värisävy saavutetaan 4 – 5 tunnin kuluessa. Okei, ja minä kun luulin että heti ja survoin koko purkin sisällön iholleni. Tätä kirjoitettaessa olen käynyt suihkussa viisi eri kertaa ja nyt ollaan siinä pisteessä että etupuoli alkaa olla aika normaali mutta selkäpuoli on kuin yhtä suurta mustelmaa, johtuen siitä että selkää on yksin pirun vaikea pestä kunnolla. Uhrasin jopa yhden lakanoistani, levitin sen lattialle ja hinkkasin selkääni sitä vasten mutta turhaan. Voin vain kuvitella miltä Corsan (niin muuten, Syyrialainen on myyty) penkki näyttää kun ajelin ilman paitaa kotiin….

Huolimatta tästä kaikesta, haluan toivottaa teille kaikille oikein mukavaa sunnuntaita!
Muistakaa olla ihmisiksi.


15 kommenttia :

 1. Hmm... meilläkin kasvaa kolme kpl paimenenvalkoisia henkilöitä. Ehkä en suosittele heille itseruskettavaa voidetta. Yksi on syönyt porkkanoita koko kevättalven, että tulis edes keltaisenoranssiksi, mutta kalpealta näyttää.

  (Mistä muuten olet siepannut tuon alemman kuvan? :D :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täkäläiset kottaraisetkin vannovat karoteenin nimeen mutta enpä tiiä, porkkanoita uskoakseni joutuu syömään kilotolkulla ennenkuin ne vaikuttaa?

   Alemman kuvan nappasin ihan google kuvahaulla ja hakusanoiksi "itseruskettava aurinkovoide" :D
   (muistuttaa hieman Tuksua joka kaatunut paskaläjään) ;)

   Poista
 2. Täällä on sateinen päivä, joten onneksi ei tule kiusausta edes harkita vastaavaa tatinaa ;-)

  Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on kirkastunut, täällä taasen on tullut vettä koko eilisen ja tänään näyttää sama meno jatkuvan. Huomenna pitäisikin sitten olla jo himppa selkeämpää.

   Poista
 3. Niin.. Jopa minä luin kerrankin käyttöohjelippusen ensikertaa (ensimmäisen ja viimeisen kerran) itseruskettavaa käyttäessäni. Muistaakseni olisi myös hyvä rasvata iho muuten ennen kuin lätkii sitä tavaraa nahkaansa.

  Hyvähän se on kokeilla uusia juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tajua miten kukaan voi saada sen rasvan tasaisesti koska totuuden nimessä on sanottava, että tuon episodin jälkeen koitin oikein tosissani hyvin pienelle alalle ja ei, ns. rusketus oli kaikkea muuta kuin tasaista.
   Niin ja onpahan maailman ikävintä ainetta saada pois!

   Poista
  2. Mä tosiaan koipiin laitoin joskus sata vuotta sitten, mutta muistaakseni en tykännyt siitä kellertävästä sävystä mikä oli lopputuloksena. Kyllä luonto hoitaa ihan riittävästi ;)

   Alempana luin sun kommentin Hirnakalle ja meillä tosiaan mies on se, joka ruskettuu heti kun aurinko pilkistää ensi kerran pilvenraosta. Pojat on onnekseen tulleet häneen.

   Poista
 4. Valkoinen ja lihava, rubensilaista ihanuutta. Se on nykyään mottoni, koska ei vaan pysty ruskettumaan ja laihduttamaan :D
  Tuli tuosta itseruskettavasta voitehesta mieleen yks vanha juttuni, laitan tähän linkin, löydät sieltä kohtalotovereita.
  https://susupetalsanat.wordpress.com/2013/06/25/terrakottaa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalla kohdallani rubenslaisuudella ei niin väliä mutta naisessa pitää olla muotoja, sanon ma.

   Kiitos linkistä, käynkin vilkaisemassa kohan saan nämä Paimentolan asiat täällä oortinkiin!

   Poista
 5. Hahhaa, kiitos nauruista :D

  Toivoisin kyllä itekin, että saisin rusketettua tän kalmankalpean hipiäni jollain konstilla. Näyttäishän se nyt paremmalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla helvetin aineilla se on mahdotonta. Kerroin tuolla ylempänä Puskikselle että episodin jälkeen koitin levittää ainetta oikein huolella ja harkiten mutta ei, niin näytti läski siltä kuin ois öljyrätillä piesty joten on parempi olla paimenen valkoinen vaikka se ketuttaakin.

   Poista
 6. Joskus aikoinaan nuorena naisena tuli noita voiteita käytettyä -eikä kertaakaan tasaista tulosta tullut, vaikka kuinka olisi kuorinut ja rasvannut ennen ruskettavan voiteen levitystä. Tosin tulos ei ihan niin paha ollut (luultavasti) kuin kuvaamasi. Sitkeästi tosin muutamankin kerran tuli kokeiltua, vaan näin vanhana ja viisaana en enää moiseen ryhdy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mahdotonta on tuolla aineella saada tasaista jälkeä ja minen tajua mistä se johtuu? Mun nahkani on kuitenkin tasaisen kuiva joka paikasta mutta toisiin kohtiin tuo käy kiinni kuin saatana ja toisiin taas ei ollenkaan.

   Mun osaltani noiden tuomiopäivän aineiden kokeilu jäi tähän.

   Poista
 7. Voi että, ei ole helppoa Paimenella.
  Tuota rusketushommaa en tietysti älynnyt ajatellakaan. Itse kun vetelen kitusiini karoteenikapseleita ja porkkanoita maaliskuusta alkaen ja Hipsaaniaan päästyäni siirryn seesamiöljyyn, sillä ruskettuu nätisti. No joo, on ehkä geenilotossa tullut pari varanumeroa sen suhteen.

  Muistan kyllä parin viikon päästä kohteliaasti tervehtiä kolleegaasi, sitä heppua joka roilaa mölisevän laumansa aamuvarhain laakson pohjaa pitkin takaisin vuorelle. Tarkemmin ajatellen, taidanpa hankkitua reitille parilla kylmällä Cervezalla varustautuneena ja tarjota hepulle kylmän pilsnerin. Lampaille ja vuohille tarjoilen leipää ja niille hirveille paimenkoirille pippurisumutetta.

  Toivottavasti tiistai tasoittaa nahkasi värit ja elämä hymyää, pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on hyvät geenit, tunnen meinaten muutaman ihmisen jonka ei tarvitse kuin kuulla että ulkona paistaa aurinko, niin jo vain ne ruskettuu ja tunnustettakoon että mun käy kateeksi.
   Totuus näet on - ilman mitään markkinavoimien vaikutusta - että kyllähän ruskettunut ihminen on paljon terveemmän näköinen kuin tällainen valkoinen albiino kuin mitä esim. minä oon.

   Toivottelen hyvää ja turvallista matkaa jo nyt koska en tiedä missä olen ja mikä kunto on tuonnempana.
   Osoittaa ihmisen luonteen hienoutta kun tarjoaa paimenelle olutta!
   Uskon (ja tiedän) että koiratkin suhtautuu sinuun eri lailla ko näkevät että jumalaisee, itäisten kansojen kuningatarhan tarjoilee olutta meidän isännälle ! Katohan vaan ettei sulla ole kohta hoidettavana parisataapäinen lauma siellä - se kuules paimenten kanssa sellaista että siinä tapahtuu paljon ja heti helkkarin hätäseen :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Github/jhwilson
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins