Paluu Jurtalle: Orgastisia tuntemuksia, kipua ja muutama anteeksipyyntö (sis. sexy tikas - syndrooman)


Pari (sataa) sanaa Tuskien Laaksoon tekemästäni reissusta ja muutama havainto naaraiden ajattelumaailmasta joiden perustana ovat heidän kiihkeät, usein jopa perunat lautaselta lennättävät ruokapöytäkeskustelunsa. Joo, viikko oli rankka mutta antoisa kokemus jonka päällimäisenä antina en aio vollata omaa, tämänhetkistä hieman rikkinäistä olemusta vaan haluan pyytää anteeksi kaikilta reumaa sairastavilta ihmisiltä. Erityisesti heiltä jotka poikkeavat Jurtalla ja joiden blogeja käyn lueskelemassa. Sanottakoon vielä etten suinkaan väheksy mitään muitakaan sairauksia – päinvastoin – mutta oltuani viikon reumaa sairastavien ihmisten joukossa, on se opettanut minua todella paljon. Eli ennen kun olen käynyt kommentoimassa että ovat ne kiputilat varmasti helvetin rankkoja, niin nyt tiedän että ne ovat itsestään saatanasta moninaisine lieveilmiöineen. Kaikkien antoisimpia oli iltaisin käydyt keskustelut kämppiksen kanssa joka sairastaa selkärankareumaa ja kun sitä hänen jäykkää, kumaraista olemustaan katseli niin mieleen tuli sellainenkin ajatus että jos kaikki on korekimman kädessä ja hänestä lähtöisin, niin Jumala on melko vittumainen langettaessaan jonkun ihmisten ristiksi moisen sairauden. No, tokihan voi olla niin että ihminen on niin perseestä ja ansaitsee rangaistuksen mutta tutustuttuani tähän kämppikseen, en jaksa uskoa jälkimmäiseen vaihtoehtoon. En nimittäin aiemmin tiennyt nivelten, tulehduksista ja niitä helpottavista kylmähoidoista mitään (entisessä Heinolan hoitopaikassa -30, -60 ja -110 asteen pakkashuoneet!!) mutta kämppikseni kertoi että noiden rankkojen pakkashuoneissa vietettyjen minuuttien jälkeen olo oli hetken aikaa kivuton, sellainen kuin olisi vetänyt jotain astetta rankempaa ainetta sisuksiinsa. Ei jumalauta sentään ja ne lääkkeet, hänellä joka viikkoinen piikki vatsaan ja tämä kustantaa 1200,- euroa (tosin jäi epäselväksi oliko tuo summa vuositasolla mutta epäilen niin tai ainakaan minulla ei olisi varaa mikäli ko. rahasumma olisi esim. kuukausittainen). Lisäksi sain valaistusta näihin kahteen muuhun sairauteen joihon olen täällä Blogspheressä törmännyt eli fibromyalgiaan ja inkluusio – body – myosiittiin joka IBM:nä tunnetaan. Mitä kaikkea kurjuutta voikaan liittyä keskushermoston herkistymiseen, sidekudoksiin, rappeutumiseen ja kaikkeen siihen paskaan mitä nämäkin taudit tuovat tuovat tullessaan. Voidaankin sanoa että olen edellä mainittujen asioiden tiimoilta saanut eräänlaisen ”lääketieteellisen herätyksen” joka pisti minut nytkin aamuyöstä tutkimaan kaikkia näitä kolmea sairautta sillä internetin syövereistä löytyy todella paljon tietoa jos viitsii hakea. Tunnustan etten ole aiemmin perehtynyt näihin koska perisuomalaiseen tapaan miksi uhrata aikaa sellaiseen mikä ei kosketa omaa kroppaa eikä elämää mutta nyt on toisin enkä voi muuta kuin lausua pienen rukouksen puolestanne sillä te elätte maanpäällistä helvettiä.

Tulihan pitkä aloituskappale mutta väliäkö sillä koska nämä minun päivitykseni eivät muutenkaan ole mitään äidinkielen mallikappaleita kuten varmasti olette huomanneetkin. Okei, sitten näihin omiin ja mitättömiin vaivoihini ja valituksiini eli viikon saldo oli saldo oli lyhykäisyydessään se että jätkä ns. hoidollisessa pattitilanteessa. Tahtoo sanoa sitä että jos selkää ei operoida, niin tilanne pysyy ennallaan ja koska vanhan juopottelun takia ei määrätä vahvempia opiaatteja, niin myös kivutkin pysyvät ennallaan sillä kuntoutattamalla selkää ei saada kondikseen kun välilevyn repeämä on sen verran paha että mitä enemmän selkää taivutellaan ja väännellään, niin se pahemmin se painaa selkäytimen hermotusta. Wuhuu! Jotenkin en yllättänyt tästä tiedosta koska minullahan on tunnetusti aivan sairaan (kirjaimellisesti) hyvä tuuri mutta hypätään nyt kuntoutuksessa kun Kela sitä haluaa. Bonuksena on pullahtanut nivustyrä vasemmalle puolelle - oikealta puolelta vastaava ja palleja venyttävä suolenpätkä operoitiin vuonna – 90. Jotain hyvääkin sillä ensimmäistä kertaa valkosormisuus ja ääreisverenkierron ongelmat otettiin tosissaan ja sain puoltolausunnon näihin hanskoihin eli kyseessä on hiihtokäsineet S 2, hinta tuossa 250,- euron kantimissa ja mikäli kunta ei suostu maksamaan niin sitten ne on maksettava ruhtinaallisista työttömyyskorvauksista joita nyt nautin kun s-päiväraha loppui vuoden vaihteessa ja Varma torppasi kuntoutustuen koska ma olen niin hyvääs kunnoos. Lisäksi sain samaisen puoltolausunnon pohjallisiin syynä erityisesti vasemman jalkaterän taittuminen eikä se oikeakaan missään missiasennossa kuulemma ole. Eli rahaa palaa kun pohjallisetkin ovat muutaman satasen luokkaa. Se paljon hehkuttamani (kuuma)vesipatjahieronta osoittautui katastrofiksi sillä hetkellä kun hierova vesisuihku osui ristiselkään, kipu oli sen verran kova että se laittoi äänihuuletkin töihin ja homma loppui siihen. Muuten taivaallinen laite ja suosittelen mikäli pääsette sitä jossain testaamaan koska sen 20 minuutin aikana vesipyörteet (porealtaan pörinät potenssiin 30) käyvät vuoronperään perään pohkeiden alaosan, polvitapeet, reidet, perseen, ristiselän, lavat ja hartiaseudun viipyen kussakin kohdassa n. minuutin? (siinä menee ajantaju sekaisin).

Kuntoutuslaitoksessa oli hirmu miellyttävää henkilökuntaa

Röökin poltto pitäisi peruslääkäreiden mukaan lopettaa koska se on kuulemma oikotie onneen vaikkakin olkapunoksen hermojuurren ongelmat ovat osasyy valkosormisuuteen, samoin kuin se että hermotukseni on kokonaisuudessaan päin vittua. Esimerkkinä se että normaalisti kun ihmistä palelee niin häntä alkaa ”hytistyttämään” elikkäs vapisuttamaan kun lihakset koittavat lämmittää itse itseään ja saada verenkierron toimimaan mutta meikäläisellä tuo ilmiö esiintyy kramppeina; sormet taittuvat kämmenpohjaan voimalla joka saa sormenpäät painumaan lihaan oikein kunnolla eikä kramppi hellitä ennen kuin kädet ovat lämmenneet kunnolla. Kiva siinä nyt sitten ulko-oven avainta taskusta kun nakit muistuttavat tippaleipää. Psyykepuolen lääkärit taasen totesivat että kun sulla on tuo tilanne nyt mikä on ja koska olet hiljakkoin lopettanut pitkään kestäneen juomisen (kesäkuussa tulee kolme vuotta), niin älä nyt saatanan mottipää lopeta sitä röökaamista tai on vaara ettei nuppi kestä. Lausunto saattaa herättää ärinää ja suoranaista raivoa jossain mutta totuushan on se, että parempi kiskaista nortti ja puhaltaa isompi vitutus savujen mukana ulos kuin se että huitaisee jotain suorilla turpaan. On meinaten pinna sen verran kireällä että tuota otsaan lyömistä joutuu ihan oikeasti ja tosissaan jarruttelemaan.

Aah, sitten homojen hommaan eli jalkahoitoihin. Taas sai Outo Paimen kokea ettei tuo taivaallinen käsittely olekaan niin homojen hommaa jollaisena olen sitä pitänyt, vaan suorastaan orgastinen kokemus jonka ansiosta meikäläinen teppaa nyt aivan uusilla jaloilla ja siitä kuuluu krediitit sellaiselle henkilölle kun Leena Kakolle, joka toimii sekä tuolla kuntoutuspaikassa ja lisäksi hänellä on vastaanotto Tampereella, tarkemmin sanottuna Diabetesyhdistyksen tiloissa - firman nimi on "Askelia"  (osoite Lähteenkatu 2 – 4). Muistaakseni hän on Tampereen toimipisteessä torstaisin ja perjantaisin kun muut päivät menevät kuntoutuskeskuksessa. Rempseä pohjoisen nainen (oma päättelyni) joka nimenomaan keskittyy jalkojen hoitoon joten turha mennä lakkauttamaan kynsiään sillä sitä palvelua sieltä ei saa. En nimittäin tiennytkään (vaikka en sitä itse harrastakaan) että kynsien lakkaaminen on huono juttu koska kynsi ei voi hengittää lakkakerroksen alta ja näin jatkuvan lakan peitossa ollessaan, se muuttuu ruskeaksi ja muutenkin huonovointiseksi. Samoin jalkojen yltiöpäinen liottaminen on pahasta sillä siinä tuhotaan ihon luontainen steriloiva vaikutus ja jos se on poissa, pienikin haava voi aiheuttaa tulehduksen mikä poikii pahimmassa tapauksessa vyöruusun tms. Kunno rasva josta hän mainitsi CSS – jalkavoiteen joka sopii kovettumiin niissäkin (esim. omalla kohdallani) tapauksissa joissa jlkaterän iho on muuten hyvä. Rasva hierotaan eikä lääpitä jalkaan jolloin se imeytyy kunnolla. Niin, ja lisäksi ole alkanut käyttää babypowderia varpaitteni välissä mutta nyt alkaa tämä teksti alkaa tuntumaan sen verran puppelin päiväkirjan sivulta että lienee viisainta lopettaa tähän vaikka paljon olisi kerrottavaa menneestä viikosta. Perusperiaatteena kuitenkin se että ennakkoluulot pois ja hoitoon.

Näillä teippauksilla mitä meikäläisellä nyt on, niin tälläisen kanssa voisi olla aika mukava vertailla miten toimii tai jotain....

Näistä naisten ruokapöytäkeskusteluista sen verran että oikeesti järkytyin siitä kuinka paljon miehiä pilkataan. Täysin kädettömiä joka helvetin asiassa ja lähinnä ivallisen säälin sävyttämiä keskusteluja siitä kuinka ukot pärjäävät kotona nyt kun HE ovat täällä – parhaimpana/pahimpana rienaajana nainen joka kertoi ettei tee ruokaa, siivoa tai tiskaa koska hänen miehellään on niin kevyt työ. No ukko on metsuri/metsäkoneyrittäjä joten siitä voi jokainen päätellä kuinka vitun köykäistä se ukkoparan duuni oikein on. Varsin avoimia keskusteluita siitä kuinka surkeita ukot ovat sängyssä ja kuinka niitä ei enää huvita ja tämä oli niitä hetkiä jolloin tuli nieltyä perunat väärään kurkkuun, sillä näiden kommentoijien olisi ehkä pitänyt pyörähtää peilin edessä ennen kuin menevät kommentoimaan moista shaibaa. No, olen edelleen sitä mieltä että jokainen nainen on omalla tavallaan kaunis mutta näiden kommentoijien kohdalla olisin joutunut juomaan itseni siihen takavuosien tilaan jolloin A – tikkaat ja herätyskellokin alkoivat näyttää helvetin hyvännäköisiltä ja veikkaanpa ettei siitäkään huolimatta mitään ylösnousemusta tuolla alakerran puolella olisi nähty tahi koettu.

Lopuksi: Olotila on edelleen todella kipeä ja selän liikeradat minimaaliset, samoin kuin muut raajojen liikkeet mutta eiköhän tästä vielä jonain vuonna elävien kirjoihin palata. Vauvantalkkiin ja aamupuuroon hurahtaneena (no helvetti, pakottaanhan minä itteni joudun) menekin nyt keittämään ensimmäisen kaurapuuroni sitten vuoden 2007 ja pitääkin ottaa sammutuspeite valmiiksi mutta nautittuani sen savuavan kitin, palaan Jurtalle ja lueskelemaan mitä teidän elämäänne kuuluu.

Hyvää sunnuntaita tundralle ja jos näette minun nykivän siellä jossain, niin en tanssi vaan kroppa on jumissa joten jos olisitten ystävällisiä ja tulisitte potkaisemaan perseelle niin pääsen jatkamaan matkaa. Kiitos.


25 kommenttia :

 1. Hienoa, kyllä olikin sun juttuja jo ikävä :) Kakko kuulostaa kyllä pohjoisen nimeltäkin. Täytynee kaivella se viisitoista vuotta vanha vauvantalkki jostain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja mukava nähdä sinuakin! <3
   Kyllä meikäläinen sen vaikutelman sai että Leena on pohjoisen likkoja, räväkkä ja varsin hyväntuulinen immeinen joka tiesi mitä teki ja se tietomäärä - se on valtava!

   Poista
 2. Siis onkos sulle lättästy kinetioteippejä (vaimikäsenytoli) ? Vai ihan perus jeesusteippiä? Jos ekaa ni Jee!! Ja jos jälkimmäistä niin, hmmm, JEE!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kinesioteippiä on nyt oikein huolella sillä aiemmin ei paljon muuta ole ollut kuin ne aikaisemmissa (jaa niin ne onkin nyt salaisissa arkistoissa) alastonkuvissa nähdyt poikittaiset perseen päällä olevat + ne muutama pystyveto. Koittavat saada pidettyä oikean asennon (ja se toimii suht hyvin) etten vaivu ihan kasaan.
   Pusut sulle rakas kamerataituri <3

   Poista
  2. Mul on kans ollu niitä toisessa olkapäässä. Aivan huippusysteemi. Veti tänkin kipuisen käppänän olan oikeeseen asentoon ja kivut heltis.
   Toki on jeesusteippiä testattu myös. Ei niin hyvin poista säärikarvoja kuin luulis ;) Noo kaikkea pitää kokeilla, paitsi kansantanssia ja siskonnaintia.
   Mutta niihin oikeisiin teippeihin. Vetää oikeeseen suuntaan jolloin ite ei tartte enää jännittää. Huippuhyvä!! Toki niitten tarttee olla läästitty just oikeille kohilleen. Jollei niin kivut pahenee. Mut toivon et sut on teipattu kunnol. Ja tarpeeks!!!

   Poista
  3. Jep, sehän noiden kinesioteippien merkitys tai tarkoitus just on, ja parhaimpina esimerkkeinä ovat uimapuvut jotka kiellettiin MM- ja Olympialaistasolla kun uimareiden ei periaatteessa tarvinnut itse "vetää" kättä (no mutta! en takoittanut sitä toista juttua!) itse takaisin vaan uimapuku palautti koko fucking raajan automaattisesti.
   Täytyy käydä pyytämässä fys.terppalta että se opettaa eukolle tuon teippauksen (siis oikeat kohdat) niin johan ryhti tokenee.

   Poista
 3. Selvisit siis hengissä kuntoutusviikosta. Olen kuullut hurjia juttuja tyypeistä, jotka ovat lähteneet kuntoutumaan ja palanneet kipeämpinä takaisin.

  Jalkahoito kuulosti hyvältä ja juu, talkkia käytän minäkin varpaiden välissä erityisesti kesällä. Jalat pysyvät kuivina ja miellyttävinä ilman hikeä. :)

  Toivottavasti selkäsi vertyy! Mulla on edelleen lonkka kipeä sen viikontakaisen köntsähdyksen jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hengissä ollaan vaikkei parhaalla mahdollisella hapella ja lähinnä ongelmia tuottaa selän jäykkyys joka on tänää vielä pahempi kuin eilen - ei taivu perkele yhtään ja särky on melkoisen veemäinen.

   Toivottavasti olet käynyt näyttämässä sitä lonkkaas lekurille koska nuo jutut poikii paskahommia joskus pitkänkin ajan kuluttua.
   Paranemista <3

   Poista
 4. Hienoja juttuja kirjoittelet tänään. Paljon asiaa jotka jo tiedän ja on rutiinia elämässä.
  Aamupuuro ja jalkahoito on kyllä sellaiset joista en luovu vähällä.Anoppi reumainen ja sekin on aika tutuksi tullut.
  Toivon niin että saat apua ja kivut saadaan kuriin.

  Minä ainainen tupakan vastustaja en voi ella sitä ehdottamatta sinulle vaikka se on ihan sinun päätettävissä <3

  Oli se välillä hankalaa nuorena olla raitis mutta nyt ei enää.
  Sattui tässä pari vuotta sitten hassu tapaus. Tuntematon parikunta tuli meille eläinten ostoon. Kun avasin niille oven, esittivät asiansa ja kysyivät onko vanhemmat kotona. Pyysivät sitten kyllä anteeksi kun sanoi olevani emäntä ja vanhampani on jo kuolleet.
  Valintojen summa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinä olet se teidän torpan hehekeä emäntä ja epäilenpä että elikon ostoon tulleen isännän mielessä oli kaikki muuta kuin kantturat :D (senkin liehakoija!)
   Raittius ei ole ongelma mutta norttia en tässä tilanteessa jätä - varsinkaan kun se lopettaminen ei meikäläistä terveeksi tee!
   Aaamupuuroa ja nuorta emäntää, siinä on ne eväät jolla päivä lähtee käyntiin <3

   Poista
  2. Oi kiitos <3
   Oli muuten sen isännän nimi Halinen eli nimi miehen mukaan :D
   Ja mitä ei nainen kaupan eteen tekisi :D

   Poista
  3. Ai niin, uhohdin sanoa että upee tää pohja täällä.
   Mies sinä sekoitat minun mieleni <3

   Poista
  4. Vai on sitä halittu oikein urakalla ja uskonpa että kyseinen ostaja lähti pää pyörällä...:D
   Kiitosta vaan, meikäläistä alkoi se tasaisen harmaa tympiä niin paljon että ajattelin vähän piristää tätä näkymää.

   Poista
 5. Tuo fibro on kyllä ihan helvetistä, sukuperintönä meillä liikkuu ja ajoittain epäilen sen viriävän minullakin vähitellen.

  Kolmen tupakin elämässäni polttaneena voin suositella kuitenkin mainoksen mukaan, että "mitä jos edes vähentäisit" (juoksee karkuun varalta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fibro on varmastikin yhtä helvettiä ja olipa tuolla kuntoutuslaitoksessa jokusia sitä sairastavia ihmisiä, kaikki saaneet saman kohtelun kun ei kokeissa näy mitää eikä vertakaan tule, niin eihän sitä silloin voi olla mitenkään kipeä?!! Jessus sentään että "terveet" ihmiset ovat tyhmiä.

   Älä suotta juokse karkuun sillä sen lisäksi että teen itselleni aamupuuroa, olen onnistunut jonkin verran hillitsemään nortin kiskomista sillä suurin osahan on tapatupakointia.

   Poista
 6. Hirnakka19.22

  Hyvä homma, että palasit Jurtalle. Toivottavasti reissusta oli enemmän hyötyä kuin haittaa. Ja kiitos, tuolla ylempänä mainittiin ne kinesioteipit. Meitsille vetäistään semmoiset ihan lähiaikoina, ihan kokeeksi.

  VastaaPoista
 7. Tuossa mainitsit joitakin reumasaurauksia mutta on niitä vielä muitakin mutta en lähde niitä luettelemaan. Rööki heikentää ääreisverenkiertoa ja sitä kautta heikentää sormien verenkiertoa ja toimivuutta. Itsellä todettu valkosormisuus ja rööki pahentaa tilannetta. En saarnaa kun itsekkin poltan ja polttanut olen jo yli neljäkymmentä vuotta. Sitten kun lopetan röökin niin se lukee lehdessä. Näillä mennään ja jokainen tekee omat valintansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäni kuoli keuhkosyöpään. Arvannet syyn?

   Poista
  2. Mulla isä kuoli valtimoiden kovettumiseen joka johti aivoveritulppaan ja syy yhteys selvääkin selvempi.
   Kyllä sitä isää paleli loppu aikoina..

   Poista
  3. Harry, sama homma eli tiedostan kyllä ettei nortin polttaminen paranna tilannetta (joskaan sen lopettaminen ei poista ongelmaa) ja Rantis, oma isäukko meni keuhkosyöpään jo -72.
   Ritva, mulla taasen aivoveritulpan aiheutuminen tai tapahtuminen on todennäköisempää trombosyyttien korkean pitoisuuden takia. Veri hyytyy vaikka syön ohennuslääkkeitä.

   Poista
 8. Höh, mun eilinen kommentti katosi jonnekin.
  Mukavaa kun olet taas takaisin jurtalla, toivottavasti kuntoutuskokemus oli v voittopuolisesti kuntouttava eikä rampauttava.

  Kinesioteippausta itsekin odottelen, miltähän se tuntuu olla kerrankin suoraselkäinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoillani jos sun kommas on hävinnyt ja kyllä täällä on taas mukava olla. Kuntoutuksesta - siis tästä ensimmäisestä jaksosta jäi aika paljon hyvääkin vaikka selkä on edelleen helvetin kipeä mutta voitko kuvitella että entinen kahvi/nortti - linja on vaihtunut aamupuuroon, kunnon leipiin ja maitoon. Vasta aamupalan nauttimisen jälkeen tulee kahvin ja nortin vuoro.

   Mitä selän (ryhti) teippaukseen tulee, niin paras on ristiselän kohdalle tuplat ristiin (poikittain), kaksi pitkää vetoa pakaroista lapoihin ja yksi poikittain lapojen ja rintakehän ympäri. Leveä teippi ja kun nuo pitkät ylösvedot tehdään niin hieman pystymmässä asennossa, niin ne ryhtäävät paremmin vaikka ehkäisevätkin selän köyristymistä (kumartuminen). Toisaalta, sehän se niiden tarkoitus just onkin :D

   Lykkyä teippaukseen ja jos et ole tyytyväinen niin soita, teippaillen mielelläni (no kuules, ilman mitään taka-ajatuksia) :P

   Poista
 9. Elämä opettaa. Sinulla on ollutkin melkoinen viikko, kuntoutusta, tajuttomuutta ja naisten juttuja sekaisin. Huokaus.
  Taas tarvotaan eteenpäinä tätä alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämää opettaa mutta nyt voidaan sanoa että vaikeuksien kautta sosialismiin eli aika paljon hyvääkin on tarttunut vaikka ruoto on helvetin kipeä (vieläkin).

   Poista
 10. Tuo kylmän aiheuttamat krampit kuulostaa tutulta, nimittäin mulla menee varpaat ihan hirveään kramppiin kun palelen kunnolla ja tämä on ihan teini-iässä alkanut vaiva. sattuu ihan järjettömästi. Kyllä meistä tulisi hyvä pari, sulla olis sormet krampissa ja mulla varpaat :P

  Usein kuulee tosiaan tuollaisia kahvilakeskusteluja, jso yhtään viitsii teroittaa korviaan. Kovimmin valittavat yleensä juuri sellaiset seinästäreväistyt ämmät ja kovalla äänellä vieläpä. Joskus sitä pieni ihminen ihmettelee.. kaikenlaista.

  VastaaPoista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins