Kesän varmin merkki: Pylpyräbeibit eli ribat ovat saapuneet!

Taas on tullut se aika vuodesta jolloin pylpyräbeibit lähtevät liikkeelle ja aiheuttavat monenmoista harmia niin liikenteessä, kotona kuin puutarhoissakin. Pylpyräbeibit eli pylpyräbabet ovat globaali ilmiö eikä tälle vetosäteitä käyttävälle, kato nyt saatana mikä ilmestys – lahkoon kuuluvalle ja just above water level – lajin olemassaololle ole keksitty selitystä. Pylpyräbabe:a, jonka yleisempi nimitys on riba (rissababe), tavataan maapallon jokaisessa kolkassa ja hämmästyttävää kyllä, ribojen käyttäytymismalli on täysin riippumaton elinolosuhteista tai – ympäristöstä. Ribat käyttävät houkuttimenaan erilaisia ja lähinnä ulkoisiin avuihin perustuvia vetosäteitä joita saattaa olla yhtäaikaisesti käytössä hyvinkin monta. Tästä monisäteisyydestä on tullut lajin nimityskin sillä vetosäteet ovat samassa paketissa eli ovat kuin rissapyörästön eli pylpyrän läpi kulkevia köysiä. Yleisimmin tunnettuja vetosäteitä ovat eyssit, huulikkaat, boobbelit, pimpaimet ja peppuset. Ribat harrastavat värjäystä lähes koko kehon alueella mutta useimmiten se on keskittynyt yksilön yläpäähän ja on poikkeuksetta tehty niin taitavasti, ettei vetosäteen (eyssien) vaikutuspiiriin joutunut uhri voi mitään vaan tuijottaa lamaantuneena ribaa kykenemättä tekemään yhtään mitään ja on näin ns. valmista kauraa.


Pylpyräbeibi eli riba vetosädettään treenaamassa


Ribojen osuus liikenneonnettomuuksissa on merkittävä eritoten silloin kun ribat muodostavat parven. Varsinkin kaupunkiolosuhteissa joissa ajoneuvojen etäisyydet ovat lyhyet, ribojen vetosäteille alttiiksi joutuneet kuljettajat tekevät raskaita ajovirheitä joiden seurauksena perään ajot ja isommatkin ketjukolarit ovat hyvin yleisiä. Tämä ilmiö korostuu keskikesällä, jolloin ribojen suojapeite on ohuimmillaan ja jolloin vetosäteistä pahimmat - boobbelit sekä peppuset - tulevat korostuneesti esiin. Ribat eivät lennä mutta askeltavat sitäkin kauniimmin ja juuri tämä keinahteleva käynti saa aiemmin mainitut vetosäteet aktivoitumaan tavalla, joka on normi kuolevaiselle way too much kuten lontoolaiset uhrit tätä näkyä kuvaavat. Boobbeleiden ja peppusten keinahtelu yhdessä lumoavien eyssien sekä kujertavan ääntelyn kanssa on todella lumoavaa ja tämän tietävät myös ribat itse. Läpi koko kesän ribojen käytös on härnäävää ja lajin rohkeimmat yksilöt menevät äärimmäisyyksiin vähentäessä suojaverhouksensa minimiin tai käyttämällä hyvin läpikuultavaa suojaverhousta. Asia, joka on myös huomattu vakuutusyhtiöissä kohonneiden korvaussummien myötä ja siksipä jokaisen vakuutusyhtiön ehtoihin on tullut lisäys, joka ei velvoita vakuutusyhtiötä maksamaan minkäänlaisia korvauksia mikäli onnettomuus on tapahtunut biitsien (hiekkapohjainen, laaja alue jonne ribat tuppaavat kerääntymään) tai mansikkapeltojen (ribat käyvät pyllistelemässä näillä pelloilla ja ilmiölle on annettu siveellisempi nimitys mansikanpoiminta) välittömässä läheisyydessä. Autoilijoita uhkaa tulevana kesänä vakuutusyhtiöiden suunnitelmissa oleva ja ribojen liikennevaloissa kyttäämisen kieltävä pykälä. Kyseinen vakuutusehtomuutos tunnetaan autoilijoiden keskuudessa ”Järki ja Jyri seisoo yhtäaikaa” - pykälänä ja se on herättänyt laajaa vastustusta.

Riba ja eyssit nro 1.
Kesä on siis todella vaarallista aikaa sillä ribojen lisääntyminen katukuvassa on räjähdysmäistä heti toukokuun lopun jälkeen, jolloin nuoremmat ribat vapautuvat aina syksyisin alkavista velvoitteistaan ja tämä on myös ajankohta, jolloin vanhempien ribojen lomakausi alkaa. Vanhempien ja nuorten ribojen käyttäytymismallissa on selkeitä eroja, osittain siksi että vanhemmilla on enemmän kokemusta mutta myös siksi, että vanhemmat ribat kykenevät vaikuttamaan vapaaseen tahtoon monella eri tavalla ja se juuri tekeekin heistä härnäämisen mestareita ja täten äärimmäisen vaarallisia. Vanhemmilla riboilla on myös yksi etu nimeltään jesfit. Nimi tulee englantilais – suomalaisesta sanasta jessus mitkä fingerit ja täysin suomalainen vastine olisi ehkäpä voi tavaton mitkä nakit mutta on todistettu, että mikäli uhri jotenkin selviää muista vetosäteistä niin riban käyttäessä jesfieitään, ei uhrilla ole juurikaan toivoa lähinnä sen tähden että riba on onnistunut jesfien avulla istuttamaan yhden ainokaisen ajatuksen uhrin päähän ja tehden näin uhrista täysin avuttoman. Sanottakoon että vanhempien ribojen huulikkaat ovat lähes yhtä vaaralliset kuin jesfititkin ja jos vanhempi riba päättää raottaa huuliaan erääseen manooveriin liittyen, niin terve moro hei – se oli sitten sitä myöten selvää.Riba ja eyssit nro 2.


Tässä oli lyhyt ja vaatimaton pintaraapaisu ribojen elämästä ja alkavan kesän vaaroista mutta katsoin velvollisuudekseni varoittaa nyt, kun kesä näyttää alkavan tavallista aikaisemmin ja siitä on ennusteiden mukaan tulossa tavanomaista kuumempi. Itse olen valmistautunut ribojen ilmiintymiseen teippaamalla silmäni umpeen ja se käy kätevästi muutamalla kierroksella pään ympäri vedettyä ilmastointiteippiä. Kujertelun kuulemisen ehkäisyyn olen käyttänyt kahta vanulappupakettia joista toinen on tungettu vasempaan ja toinen oikeaan korvaan. Hieman hiostava konsti mutta täydellinen sillä pään sisälle ei kantaudu ääntäkään ja tästä oivana todisteena vaimoni jolla näyttää olevan jotain asiaa. Päättelen ihan sillä että T- paitani lepattaa kuin saatana ja vaimo on ns. tullut iholle eli minulla on varsin hyvät näkymät hänen taajaan avatuvan suunsa kautta noihin riemastuttaviin kitapurjeisiin.

Niinpä suosittelen tätä vanupaketti – ideaa lämpimästi kaikille miespuolisille lukijoille ja miksei tietysti rib....naisillekin sillä tottahan tämä toimii kenen korvakäytävässä tahansa.

Hiljaisten Salien 6. lukua pääsen aloittelemaan vasta myöhemmin tänään jahka tämän heti helvetin hienon studioni (sohva, sohvapöytä) ja koko asunnon käsittävä kevätsiivous valmistuu, nyt täällä on käynnissä sellainen inferno ettei paremmasta väliä mutta palatkaamme asiaa päivän myöhäisempinä tunteina.


Ribojen yleisesti käyttämä "pylpyräriipus"


Oikein hyvää keskiviikkoa kaikille - pitäkää katseenne tiessä.

30 kommenttia :

 1. Sinä olet mies,joka tulee kadulla vastaan :D
  Meikattu silmä paras silmä. Eikös niin?
  Ihana koru, tahtoo.......

  Vuosia sitten eräs 70v mies istui autossa ja huuteli "On se ihanaa kun kesä tulee ja naisten hameet lyhenee"
  Teki mieli vetää hametta alemmas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän meikkaaminenoman säväyksensä tuo mutta kyllä se itse silmä on se, johon (ainakin meikäläinen) jää koukuuun :D

   No mutta! Sunhan olis nimenomaan pitänyt vetää helmaa ylös - eikä alaspäin :P

   Poista
 2. Onhan se suurenmoista ola infernon keskipisteessä kesäisin. tosin olemukseni ei ole yhtä sädehtivä enää niinkuin menneinä vuosina - - -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä Bamiella höpötä sillä olen varma että olet viehättävä nainen ja siksipä olisikin hieno nähdä blogissasi joskus valokuva teikäläisestä. Ajatteles nyt, Ninkastakin mä tunnen vain jalat mutta olen silti (ihastunut näkemääni) jaksanut ruinata häneltä kasvokuvaa tai ainakin hieman enemmän kuin kuvaa kintuista. Mehän voitais aloittaa samalla tavalla; ensin jalkaa, sitten kättä jne. Mitäs sanot? :D

   Poista
  2. Mikä ettei. En vain tiedä miten tähän kommenttilootaan kuva laitetaan.

   Poista
  3. Oi ei Bamiella, se kyllä onnistuu mutta vaatii koodiin puuttumista ja sitä en aio enää tehdä sillä Luostari opetti sen ettei kaikkea pidä rynkyttää liikaa.
   Mites olis jos sä laitttaisit omaan blogiisi ja kävisit ilmoittamassa (jos vaikka blogger ei jostain syystä päivitä blogeja, kuten sillä on toisinaan tapana) täällä niin minä + muut tultais katsomaan? Se ois sitäpaitsi kaikkein helpointakin, eikö totta?

   Poista
  4. No niin, olet nähnyt vasemman käteni, Outo Paimen ja miltei koko kuvajaiseni läppärin kannessa. Oletko tyytyväinen?

   Poista
  5. Olen kyllä rakkaani mutta en laita pahakseni jos niitä kuvia tulee enemmänkin.

   Poista
 3. Tässä iässä ei tule aiheuttaneeksi enää yhtään ketjukolaria. Tai, siis, kun itse yleensä olen siellä ratin takana, niin miespuoleiset tiukoin trikoin varustautuneet juoksijat (oma aviomies ja muut kylän juoksijamiehet) aiheuttavat muutaman ojaanajon joka päivä, ihan tässä kylällä vaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasan varmaan aiheuttaisit jos päästäisit sen villin luontos esiin! :D Nimittäin ihmisellä joka käy uimassa lähes päivittäin ja vielä lenkkeilee sen päälle, täytyy olla sellainen kroppa joka saa miehen kuin miehen katsomaan tarkemmin. Sun täytyy lopettaa se äijien kyttääminen koska ei se Volvokaan jatkuvaa ojaan ajoa kestä ;D

   Poista
  2. Ehei, en lopeta,katsos kun on se nuori poju tuolla R-tanan korjaamolla:DD

   Poista
  3. Perkele sentään!
   Olin unohtanut ihan tämän sun salarakkaan jonka vuoksi sun ei varsinaisesti tarvitse bongailla ketään, riittää kun pidät huolen että Volvossa riittää fiksattavaa :D
   (Sinä turmeltunut nainen - se poitsu on vielä nuori!!) :P

   Poista
  4. Juoksijamiehet ei ole mitään, eihän niillä ole kehittynyttä kuin reidet:) Mutta uimarit, en meinannut ehtiä jumppaan, kun tuijotin yhtä uimaria. Ei se ollut edes nuori, mutta ah niitä lihaksia. Onnekseni tämä mummo on jo niin vanha, että voi ihan rauhassa tuijottaa eikä kukaan huomaa.

   Poista
  5. Hittolainen Elina! :D
   Sinähän olet täynnä yllätyksiä ja kyllähän juttu on niin, että uimareilla on koko kroppa melkoisen timmissä kunnossa mutta se että sä olisit vanha mummo, ei piä alkuunsakaan paikkaa!
   Vai että uimareita..... ;D

   Poista
  6. Viherrakentajan työsuhde-etuihin kuuluu rusketuksen lisäksi miespuoliset työkaverit, jotka sitten keskikesän helteillä pullistelee paidatta esimerkiksi graniittisen reunakiven asennuksessa. *hyrr* Jokohan ne hommat pian kelien puolesta alkaa... Tokikaan kaiken kattavia yleistyksiä näiden uroiden timmeistä - öh - varsista ei voi tehdä, mutta kyllä sieltä joukosta aina jokunen ilo silmälle löytyy. :D

   Poista
  7. Voi rakas Ninja, sä olet sitten onnellisessa asemassa kun saat oikein duunin puolesta tähäillä lihaksikkaita ukkoja :D
   Moni ois ja on kateellinen sulle!

   Poista
 4. Mmm... taitaisin TODELLA aiheuttaa kolareita, jos riisuisin metrnkään hameistani ;) Tosin negatiivisessa mielessä eli peljästys olisi niin suuri. Täällä ne raukat anelevat, että jospa Polka pitäisit vaan vaatteet päälläsi, mitä enemmän sitä parempi?! Viimeksi toivat jopa burkhan lahjaksi :o Hieman ilkeämielistä, eikö? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan enpä uskoa sinuakaan, sa etelän kaunotar!
   Kyllähän se Polga on niin, että naisilla on se viehätysvoima läpi elämän eikä se siitä mihinkään katoa joten pois moiset puheet ja puheista tulikin mieleeni että lupasit mulle sen onkikuvan lisäksi jonkun muun eikä sitä ole vielä kuulunut! :O
   (tai ainakin olen muistavinani jotain tuollaista..)

   Poista
 5. Jotenkin on kyllä tullut huomattua, että kevät on saapunut tänne arktisille vyöhykkeillekin, ihan jopa muistakin ilmiöistä kuin Hesarin pultsarimäärien kolminkertaistumisesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopa meidän lähi-Siwalla on hörhölauma kuiskimassa kaljantuojaa:-)
   Siitä tietää, että kesä on tulollaan...

   Poista
  2. Kesä saapuu myös alan miesten rintoihin ja suotakoon tämän lämpimän ajanjakson tuoma helpotus myös heille. Ne ovat vilpittömiä velpereitä ;D

   Poista
 6. Voin hyvin kuvitella sen ribojen määrän mikä sitä isoa citya villitsee ja tunnustan että tunnen omituista kaipuuta sinne vaikka lähtiessäni -89 lupasin itselleni etten koskaan tule asumaan missään isossa paikassa :D

  Olin just matkalla lukemaan sun tekemän haasteen vastauksia joten jatkankin tästä matkaa sinne mistä johtaa polkuja mitä ihmeellisimpiin paikkoihin :D

  VastaaPoista
 7. Voihan riba... :D

  Ajakoon miehet vaikka ketjukolareita, kunhan pitäisivät turpansa kiinni. Tai keksisivät jotain kauniimpaa sanottavaa, kuin "tolta vois ottaa pillua"... OTTAA... pillua... Huoh! Elän niin junttilassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ribat rules! :D
   Tuo on totta, osa miehistä ryssii kaikkien maineen kuvitellessaan olevansa "Suuria valkoisia nussijoita" ja tämän hallusinaation takia suustaa pääsee ihan mitä sattuu.
   Naista pitää kunnioittaa, häneen pitää ensin kunnolla tutustua ja häntä pitää rakastaa, vasta sitten voi hienotunteisesti sanoa että "Kuules, noista sun vetosäteistäsi...niin tuo pimpain kiinnostaa aikas tavalla....joten voisitko vähän... ;D

   Leppoisaa kesää Marra - ribasein! :P

   Poista
  2. Olet päässyt pitkälle naisen tuntemuksessasi. Jos naista ei kunnioita, hän kutsuu poliisin, jos alat puhua liian suoraan ja yllättäen aktista. Nussijoista en välitä, mutta hienotunteisen liehittelyn otan kohteliaisuutena.

   Poista
  3. Naista pitää kohdella hyvin. Niin yksinkertaista se on.

   Poista
 8. Mutta jos sulle sanotaan että "sulla on helvetin hyvä ja ihanan iso perse", niin miten siihen pitää suhtautua?

  Mä yritän kiltisti pitää katseeni tiessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on noiden sanomisien kanssa vähän niin, että se merkitys riippuu aika paljon kuka sen sanoo. Jos tuon kuulee vaikkapa oman puolisonsa suusta, niin mukana on paljon rakkautta mutta jos sen taasen kuulee kadulla, ei sanojalla ole muuta tarkoitusta kuin päästä pukille ja hän tuo sen varsin selvästi esille.

   Poista
 9. No sun täytyy vain noudattaa sitä jehovien ohjetta, jonka Marjaana oli lukenut: jos vahingossa näet jotain eroottista, katso nopeasti muualle. Esimerkiksi edelläajavan auton takavaloihin tai siihen tiehen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Mä kävin majalla lukemassa tuon jutun ja sanoinkin Marjaanalle, että jos mä näen eroottisen naisen niin tervehdin sitä ystävällisesti hymyillen. :P

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins