Shaibakansa

Suomalainen kesä on parhaimmillaan näillä -48 asteen pakkasilla jolloin sinitaivasta täplittävät jäätyneet talitintit ja monet muut taivaan ihmeelliset olennot. Käydessämme Aljohin kanssa tavanomaisella aamulenkillä, minulle tarjoutui oiva tilaisuus ihastella tätä maisemaa joka maantiellä hohtavan jään, vitivalkoisten hankien ja ihan sairaan sinisen taivaan oli niin kirkas että sokaistuin jo alkumetreillä mistä syystä normaalista pikku lenkistämme muodostui eeppinen, noin kahdeksan tuntia kestävä eloonjäämisseikkailu hypotermioineen ja hallusinaatioineen. En valita vaan tunnen olevani etuoikeutettu koska saan asua karttapisteessä jonka ovat hylänneet niin Maanmittaushallitus kuin Taivaan Isäkin sillä näillä selkosilla ei mikään ole normaalia minkä takia täällä ei aika käy pitkäksi. Katsokaas kun sama yliluonnollisuus koskee myös tämän hikisen kylämme asukkaita joten täällä nähdään vähintään yksi ihmeteko per päivä. Eilen se oli Monosen ukon lähtö jota seurasi arviolta yhdeksänkymmnetä prosenttia kylämme väestöstä eli noin 27 ihmistä. Kukaan meistä ei ollut tiennyt että naisella – tässä tapauksessa Monosen muijalla – voi olla niin suuret voimat että hän kykenee tyhjentämään 120 neliöisen asunnon vajaaseen tuntiin. Tavaraa lensi ovista ja ikkunoista hyvin suurella nopeudella ja hangelle päätyi Monosen ukon koko omaisuus, jopa hänen balsapuusta tekemänsä purjelaivojen pienoismallit jotka hänen vaimonsa oli vitutuspäissään sytyttänyt tuleen. Siinä niitä roihusi kaikkiaan kahdeksan kappaletta, aina HMS Victorysta ja Cutty Sarkista Thermopylaeen ja se oli kuulkaa surullinen näky, varsinkin kun Monosen ukko yritti kusemalla sammuttaa noita urheita pikku balsapuumöttejä joiden kokoamiseen oli käytetty aivan liikaa lennokkiliimaa tahi siihen verrattavaa, liuotinpohjaista tatinaa. Surullista sen tähden että Monosen urea ja myrkkyliima muodostivat sellaisia yhdisteitä ilmakehään että ne saivat kylämme kanttorina toimivan, maatalousneuvoja Armand Loutakosken puhumaan kuolleilla kielillä varsin ruotsalaisvoittoisesti ja se taasen oli liikaa Luhamutkan Eevalle joka vanhana hurrivihaajana taputteli rakkaan kanttorimme melko huonoon kuntoon. Ensi sunnuntaina ei laula nuotin vierestä maataloushemmo eikä puhise urkuharmonin palkeet, se on varmaa se.

Trikkikuva miehestä jonka mahan sisältä pyrkii nukke

Kyläämme uhkaavat myös suuret tulvat sillä eilisessä tekstissä mainitsemani eroottiset wassa – tuulet ja niiden mukana tuoma lämmin ilma jota saimme nauttia koko viikon, ovat sulattaneet kylämme yläpuolisia jäätiköitä joiden sulamisvesi on yöpakkasten takia jäätynyt järkyttävän kokoiseksi jääpadoksi kylämme pohjoispuolella olevalle alueelle, ns. Jurttalan sikalan paskatunkiolle josta se tulee lähipäivinä mitä todennäköisemmin vyörymään kyläämme pyyhkäisten koko kylän helvetin kuuseen. Sinänsä harmillista koska silloin tuhoutuu kokonainen miljöö 80 – luvun "rahat pois ja karkuun" – periaatteella tehtyjä paskahaasioita sekä rytöhökkeleitä ja se on kansanperintöä ajatellen kova isku sillä missään muualla ei ole näin vitun surkeasti tehtyjä rakennuksia. Hyvänä pointtina ja kenties pienenä lohdutuksena entinen kylämme tarjoaa tulevaisuuden arkeologeille todellisen haasteen heidän kaivautuessaan kahdeksan metrisen sianpaskakerroksen läpi ja löytäessään skeidaläjän alta täydellisesti säilyneitä rytöjä asukkaineen. On siinä ihmettelemistä ja kenties saamme tulevaisuuden oppikirjoissa kunnian tulla mainituiksi Shaibakansana joka jostain syystä asusteli monimetrisen sianpaskan alla vaikka yläpuolinen maailma olisi tarjonnut elämiselle todella kauniit ja upeat puitteet.

Uskonnoksemme tullaan määrittelemään Balsa koska jossain vaiheessa arkeologit löytävät Monosen ukon hiiltyneet pienoismallit sekä kanttorin jonka naama on vääntynyt hankalan ruotsin ääntämisen takia luonnottomaan irvistykseen eikä suinkaan ole pois suljettu mahdollisuus etteikö Armandista leivottaisi jonkinlainen pyhimys. Vähän niinkus Jeanne d'Arc:in tapaan joka kohtasi kuolemansa roviolla (enkä tarkoita että tämä olisi tapahtunut Angry Birds – heebon kotona) koska myös Armandin kohtalona oli kokea polttokuolema, tosin sianpaskan muodossa mutta kummiskin vaikeiden palovammojen kautta. Oi sentään, on jotain uskomatonta olla osa tulevaisuuden historiaa, olkoonkin että ihan sairaan pahalle käryävää sellaista mutta historiaa joka tapauksessa ja kenties kylämme tuhoutuminen ja sitä kautta historian lehdille pääsy on sekä Taivaan Isän että Maanmittaushallistuksen kuin myös Destian pahoittelu siitä että he ovat unohtaneet meidät. Mistä sitä tietää, kosminen maailmankaikkeus on ihmeellinen paikka.

Alastomia ihmisiä kiipeämässä jäätikön reunaa ylöspäin
Shaibakansaa retkellä Jurttalan sianpaskajäätiköllä


Olen niin iloinen että taidan ommella pääni mattoon kiinni ja jatkaa olohuoneen ikkunasta näkyvän paskajäätikön ihastelua sillä se on aamuauringon valaistuksessa sen verran epänormaali näky ettei sitä yksinkertaisesti voi olla tuijottamatta. Toisaalta siitä lähtöisin oleva käry on niin töpäkkä että se on lähes halvaannuttanut koko motoriikkani joten eipä tässä ole paljon vaihtoehtoja.

Teille sen sijaan – oi te vapaan maailman kansat – teille minä haluan toivottaa oikein hyvää maanantaita ja alkavaa viikkoa. Muistakaa olla ihmisiksi ja jättäkää jälkipolvillenne viesti että mikäli heitä kiinnostaa Shaibakansan kohtalo, etsikööt tämän mystisen paikan jonka koordinaateista ei kenelläkään ole hevon viivakoodin tietoa.


Ps. Oli muuten 370. postaus! 

4 kommenttia :

 1. Juu, kirkasta on. Sen verran paistaa täälläkin, että jo toista päivää on saanut olla sisätiloissakin aurinkolasit nenällä. Viileä virtaus yllätti etelässäkin ja eräästä vanhemmasta, suurempikokoisesta autosta olikin sitten akku tyhjentynyt yön aikana. Ja kas kummaa: sehän oli luonnollisestikin pysäköity talon päätyyn tielle, johon oli renkaansa sitten upottanut niin tiiviisti, ettei sitä edes työntämällä saanut edestä pois. Mistä seurasi se, että alempana pihalla olevaa autoa ei saanut pihasta pois.... Varmaankin siinä vaiheessa, kun täältä työmaalta pääsee, on kyseinen murheenkryyni valunut alapihalle ja vienyt mennessää muutaman pensaan ja puun ja todennäköisesti rutannut alapihalla olleen auton ja lopulta rysäyttänyt itsensä tallin seinään...Pessimististäkö? Mitä vielä! Häikäiseviä päiviä toivotellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkasta on mutta sen kestää kun tietää että talvi lähenee loppuaan ja kohta Valkoisesta Helvetistä ei ole tietoakaan.
   Autosita on harmia silloinkin kun niillä ei ajeta mutta toivon etttei kuvailemasi kauhuskenaario käy toteen koska se olisi jo liian julmaa.

   Poista
 2. Jäätikkö kuulostaa aivan nykytaiteelliselta performanssilta. Paskaahan nekin yleensä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä se myös on, tällä kertaa siitä oli kiittäminen yhtä helvetin turpeenpuskijaa joka yritti viedä liian suurta kuormaa liian huonokuntoisella peräkärryllä. * Brrhhh *

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins