DIY: Space Socks

Nyt on omistamallani Paimen Useless Innovations 'illa tarjota teille kaikille ulkoilusta pitäville sellainen ihme ettei joka ei jätä ketään kylmäksi. Kyseessä ei ole sen enempää eikä vähempää kuin DIY -periaatteella tehdyt sukat joiden materiaalina on käytetty jokaisessa ensiapupakkauksessa olevaa pultsarin lakanaa joka on tarkemmin sanottuna se folio johon hypotermiasta kärsivä henkilö kiedotaan. Daa, koska tykkään käyttää lenkkareita ympäri vuoden mutta joiden lämpöominaisuudet eivät tunnetusti ole mitkään hyvät, ajattelin kokeilla josko tästä heijastavasta materiaalista olisi apua ja olihan siitä. Kahden tunnin mittaisen kokeen aikana varpaita ei palellut yhtään ja se on aika hyvin kun ottaa huomioon että sukat tehtiin minulle tunnusomaisella mieluummin minuutissa valmista – periaatteen mukaisesti. Hieman enemmän niihin meni kyllä aikaa ja koska minä en osaa ommella, käytin saumakohtien kiinnittämiseen liimaa. Sellaista elastista joka kestää pakkasta mutta kuivuu suht nopeasti. Mallien valmistus oli helppoa; lakana leväälleen lattialle ja sen päälle varrelliset villasukat ja eikun piirtämään. Ensimmäiset menivät roskiin koska tein niistä liian pienet, jalan koosta ja muodosta riippuen foliosukkien ääriviivat, ts. leikkausrajat tulee olla noin 5 senttimetriä isommat kuin mallina toimivien villasukkien sen takia että siinä tulee huomioitua jalkaterän leveys + sauman vaatima osuus. Kumpaakin sukkaa varten tarvitset kaksi kappaletta joiden koko määriytyy sen mukaan minkä kokoinen jalka on ja kuinka suuri tai "väljä" mallina toimiva villasukka on. Kokeilemalla pääset parhaaseen lopputulokseen koska ensiapulaukun sisältämässä foliolakanassa riittää kokoa muutamaan harjoituskappaaleeseenkin.

Vituttaa ettei minulla ole kuvaa niistä ja tämä johtuu siitä että unohdin ne kaverilleni jolle esittelin niitä aiemmin tänään kun poikkesin hänen luonaan. Ovathan nuo aika rumat ja ryppyisen näköiset enkä tiedä kauanko ne kestävät mutta ideana varsin toimivat ja olenkin ajatellut että kokeilen samaa tekniikkaa myös hansikkaiden osalta, nämä foliohanskat voisivat olla hyvät esim. villasormikkaiden alla koska ne pitävät ensinnäkin tuulta joka yleensä on se pahin vihollinen ja toisekseen ne ovat niin ohuet etteivät ne juuri vie tilaa. Lisäksi minun tulisi oppia kärsivällisemmäksi kuin mitä nyt olen mutta kun näitä mottipäisiä ja omituisia päähänpistoja tulee, niin se toteutuksen riemu on jotain sellaista mitä en oikein kykene hallitsemaan. Luojan kiitos että tämä kielteinen ominaisuus liittyy näihin ihme kokeiluihin eikä koske niin kovin paljon muuta tekemistäni ja ammattiini kuuluvia töitä tehdessäni tätä ei esiinny lainkaan mistä iso kiitos Korkeimille Voimille. Enivei, en väitä että olen keksinnön isä koska näitä folio – ja muita kylmän alan työskenteleyyn tarkoitettuja hansikkaita on huru mycket joista kenties parhaimpana esimerkkinä akkukäyttöiset, lämpövastuksilla varustetut hanskat joiden markkinahinta on tänä päivänä about 250,- euroa. Foliosukat ovat kuitenkin helppo valmistaa ja uskonpa että jokaiselta myös löytyy myös ensiapulaukku jossa on kyseinen riepu, niin ei muuta kuin sukkia tekemään. Jos joku nyt ajattelee että sitten ei ole enää sitä tuikitärkeää pultsarinlakanaa, niin sitä voi ihan rauhassa muistella koska sitä on viimeksi tarvittu (never) ja kun ajatellaan että uuden ensiapulaukun varusteineen saa muutamalla kympillä, niin tokkopa tuo hankinta kovin suurta kassavajetta tekee. Kirottua on se ettei mulla ole kuvaa, olisin niin halunnut näyttää teille ne rapinasukat jotka kiiltelevät kuin saatanat mutta jotka ovat myös erittäin lämpimät. Ihmettelempä muuten että miksei markkinoilla ole myynnissä enemmälti takkeja joiden sisävuorina olisi käytetty ao. materiaalia koska se mahdollistaisi ohuemmat ja liikkuvuutta helpottavammat mallit. Nykyisellään kun panostetaan enemmänkin paksuuteen ja vielä kun useimmat takit ovat erittäin herkkiä syttymään, niin ulkoilukäyttöä ja esim. nuotion ääressä istuskelua/makkaran paistamista ajatellen nämä takit ovat suorastaan kuoleman loukkuja. Keinokuitua jonka sisällä on untuvaa – kas siinäpä jokaisen itsensä polttajan unelma!

science
Mad Science vai Sad Miens?


Kaiken hyvän lisäksi foliohanskat suojaavat valtiolliselta tiedustelulta koska jos epäilee että kansallinen turvallisuus skannaa ajatuksia, voidaan kädet nostaa ohimoille ja suojautua näin päätä peilaavilta X-, D-, K- ja muilta rayilta. Jos on tarpeeksi notkea, sama voidaan tehdä myös sukilla ja kun sukkia ja hansikkaita käytetään yhdessä, saadaan aikaan tuplasuojaus ja päätä ronkkivat valtiolliset hakkerit vetävät vesiperän elikkäs water backin tai tail endin, ihan sama kumpaa termiä käyttää.


Tässä ilouutinen tälle illalle ja kaikille oikein hyvää maanantaita sekä alkavaa viikkoa. Muistakaa olla ihmisiksi ja muistakaa myös että mikäli haluatte tietää lisää universaaleista salaisuuksista, ihme kokeiluista ja vähintäänkin kyseenalaisista metodeista, on tämä minun hikinen pikku Jurttani juuri teitä varten.


Ps. Halauan osoittaa mitä suurimmat kiitokset kaikille teille jotka vastasitte eiliseen kyselyyn.

29 kommenttia :

 1. Sievin valmistamissa talvikengissäni on foliokerros pohjallisen ja ulkopohjan välissä, tuntuu toimivan.

  Toisaalta tietysti näihin keleihin foliohaalari voisi olla aika mukava pukine.. *menee ompelemaan*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas!
   Sievillä ollaan sitten ajan hermolla mutta miten on hinnan kanssa, kaksi vai kolminumeroinen luku?

   Foliohaalari ois muuten hemmetin hyvä!

   Poista
  2. Katellaan, nou hätä.

   Poista
  3. Niija sekoilen. Kengät oli aika hintavat, sain alennusta kyllä.

   Poista
  4. No minä vähän ihmettelin tuota nou hätä - vastausta mutta kuten me kaikki tiedämme, Kattilan Kuningatar puhuu kielillä joita me kuolevaiset emme aina ymmärrä joten en sitten virkanna mittään.
   Ja mitä viimeiseen vastaukseen tulee, niin siitä näkee selvästi että kysymyksessä on kuin onkin kolminumeroinen luku :D

   Minä sitten pidän teikäläisestä <3

   Poista
  5. Joo, henget häiritsivät ;) Ja oletpa oikeassa hinnan suhteen :D

   Poista
  6. :D :D
   Henget.... :D

   Poista
  7. Niiin.. unen henget eilen illalla :D

   Poista
  8. Anteeksi. Olisi pitänyt tajuta mutta nyt kun siirryttiin uniin, niin oliko tällä hengellä nimi jota epäilen?

   Poista
  9. Uuh.. ai kauheata, en mä ihan kaikkea viittis paljastaa ;) Sanottakoon, että odotan jo kovasti uutta pätkää ilmiintyväksi.

   Poista
  10. Hmm...okei. Pitäähän sitä ihmisellä olla joku yksityisyys ;)

   Poista
 2. Mahtuvatko ne sukat niihin lenkkareihin?
  Maltanko odottaa aamuun vai pitääkö vielä tänään käydä tsekkaamassa oman auton ea-laukun sisältö, että onko siellä pulsulakanaa vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtuu vaikka niistä mun tekeleistä tuli aivan jumalattoman ruttuiset mutta suunnitelmissani on tehdä toiset ja oikein ajan kanssa. Ajattelin että koska materiaali on aikas ohutta, niin koitan tehdä tuplakappaleet joten niistä tulis kenties vieläkin paremmat koska kappaleiden väliin jäävä ilma toimisi lisäeristeenä ja olishan tuo kaks kerrosta kestävämpikin. Harmi vaan kun mä en osaa ommella :(

   Poista
 3. Musta olis kiva olla foliohattutäti!!
  Sulla ei kyllä kyllä mielikuvitusta (ja ennenkaikkea tarmoa lähteä kokeilemaan niitä!!) puutu.
  Pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun kerran folion tielle on lähdetty niin voisihan tähän collectioniin lisätä foilopiponkin.
   Kaikista helpointa olis jos ompelis folion pipan sisäpuolelle mutta ei, kyllä sen pitää olla ehta folipipo ja koska pultsarinlakanassa riittää materiaalia niin siinä pipossa voisi olla myös foliolliset korvaläpät. Hesus sentään mutta ne välkehtis auringossa aikas makeesti :D

   Poista
 4. Kai sä muistit laittaa sen folion oikeinpäin? Ettet nyt sitten talvella jäähdyttele jalkojas ja kesällä keitä niitä herkkiä varpaitasi. *Huolissaan*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä!
   Kiiltävä sisään ja se toinen ulospäin. Tosin mulla on kaksikin p-lakanaa joista toisessa ovat molemmat puolet kiiltäviä mutta se on niin hemmetin ohutta ettei sitä voi käyttää ainakaan sukkien materiaalina.

   Poista
 5. Siis liimalla? Olen aina luullut, että miehet käyttää ompeluun vain jeesusteippiä. Olen nähnyt nuoren pojan ompeleman vetoketjun, teippiä tuskin huomasi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen siirtynyt hesusteipistä liimaan koska a) se ei mälväänny ja b) saumojen ratkeaminen on helpommin korvattavissa.

   Nauratti tuo "teippiä tuskin huomasi" :D :D

   Poista
 6. Foliohatuthan on on jo vanhaa kamaa, mutta ei niinkään lämmitystarkoitusksessa... mahtaako pultsarinlakana ehkäistä säteitä yhtä hyvin kuin keittiössä käytettävä alumiinifolio? Jälkimmäistä en kyllä ainakaan jalkarättinä käyttäis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pultsarinlakana on paljon parempaa kuin keittöfolio jo pelkästään paksuutensa puolesta ja joo, mikäli köökkifoliota käyttäisi jalkarättinä, sitä pitäisi kietoa ainakin rulla per jalka jotta se kestäisi ;)

   Poista
 7. Mä komppaan kans foliohattua/pipoa, sen verran villiltä vaikuttaa nää sun kudelmasi ;-) Ja sitten, mitä käsien lämpimänä pysymiseen tulee, niin suosittelen lapasmallia. Meinaan sulla menee kyllä hermo sormikasversion kanssa, se on saletti!

  Touhukasta tiistaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonono!
   Eipäs rienata koska folisukat ovat ihan aikuisten oikeasti hyvät. Vanha, ja korkeanpaikan kiipeilijöidenkin suosiossa ollut konsti on kääriä jalka muovikassiin ennen kuin se laitetaan kengän sisään koska muovikassi estää lämmönhaihtumisen lähes täydellisesti mutta folioversio on vielä parempi.

   Samaa mieltä olen tuon lapasmallin suhteen koska nakkien saumakohdissa voi olla hiiimmmpppa liikaa liimailemista :D

   Touhukas...mm..-tuo sana liitetään usein erääseen mukavaan aktiviteettiin mutta kiitos ja oikein touhukasta tiistaita myös sinulle! <3

   Poista
  2. Jooooo-o, niin kai se yhdistetään. Joku tonttu oli huolissaan iltapäivälehden palstoilla ja kyseli pitäisikö huolestua, kun ei erity touhutippoja.

   Olen vissiin ollut liikaa kotona ja koneella... ;-)

   Poista
  3. Enpä usko että sä olet ollut liikaa koneella sillä se taitaa olla sullakin kausiluontoista kuten muuallakin. Mulla näet vetää silmiä kieroon ja ensin ihmettelin että mistä moinen johtuu kunnes mä keksin syyn... ;)

   Poista
 8. Oi miten inspiroiva postaus; Meillä on lähestyvä pukeutumiskriisi, koska lapsi syyttää meikäläistä jostain keski-ikäisten huumorista???? kun ehdottelen ennen penkkariajelua käyntiä Etolassa. Miten älyttömän lämmin asu olisi kun pyöräyttäisin muksun superlonpatjan sisään ja virkkaisin vetonarun. Mutta ei, ei se suostu pukeutumaan tamppooniksi :D Menen nyt kaivamaan esiin sen pultsaripeiton ja alan mallailemaan siitä asua :D Jos tekisin ruskeasta villalangasta isot pompomit ja käärisin muksun siihen folioon niin eikös se näyttäisi grilliltä haetulta lihapulla-annokselta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja on muuten sellaiset viritykset että ne pitää jalat lämpiminä.

   Sun vahvuuksiin kuuluu innovativiinen mieli ja on suorastaan kunnia tuntea nainen, joka pystyy silmää räpäyttämättä muuttamaan tamponin lihapulla-annokseksi :D

   Hitto sentään, se tampooni-kostyymi ois kyllä mukava nähdä ja varsinkin siitä sellainen piilosadistinen versio missä se ulottuisi alapäästään niin alas, että vain jalkaterät mahtuisivat liikkumaan. Kuvittele nyt niitä kavereiden riemastuttavia huutoja: "Venakkaa, tampax meni nurin ja meidän täytyy nostaa se pystyyn". Sitten nämä luokkatoverit kiskoisivat vetonarusta tampoonin päästellessä perkeleitä, kiittäen näin rakasta äitiään joka värkkäsi hänelle tämän lievästi sanottuna alentavan asusteen.
   Oi, nämä ovat niitä hetkiä joista kunnon muistot syntyvät mutta mä kuitenkin uskon että lihapulla - teemalla tulee yhtä hauskoja tilanteita jotka sinä vanhana stalkkaajana tietenkin tallennat videolle ja viihdytät jälkikasvusi ystäviä joka helvetin käänteessä :P

   Lapselle on äärimmäisen tärkeää omistaa tuollainen rakastava äiti kuten sinä!

   Poista
 9. Olen hulluna himoinnut kokeilla sellaista kaatuilevaa sumo-pukua mitä on festareilla mutta kun olen viimeksi ollut festareilla (siis helluntaiseurakunnan juhannusjuhlissa) sellaisia ei vielä ollut :D Mutta jos käyn ostamassa sitä patjaa itselleni niin sehän olisi melkein kuin se sumo-puku :D Tiedä vaikka alkaisin puhua kielillä kuten kaverit siellä hellareiden juhlissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiaa!
   Kielillä puhuva hellari-sumo josta kiitos sinun, tuli uusi termi Paimentolaan ja taidanpa heti huomenna mainita asiasta. Tänään on vituttanut muutama asia niin lujaa etten ole saanut edes postausta aikaan ja itseasiassa tämä oli ensimmäinen kerta...korjaan, kävin mä aamulla hätäseen mutta enivei, ei ole tullut paljon oltua koneella tänäpä.

   Nyt mä tiedän!
   Kerjäsin edellisen postauksen kommalootassa kun vastasin sulle, niin sit sun vahinkoselfietä ja nyt laitat sen ja tämän hellari-sumopuvun (joka sulla on tietysti päällä) samaan postaukseen niin jumalaisee! Siitä tulee sellainen postaus jota blogspheressä ei ole ennen nähty! :D

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins