Elenia, Posti ja tämä kesä....

Havahduin eilen siihen etten ole saanut sähkölaskua vähään aikaan ja koska epäilykseni kohdistuivat Postin palveluja kohtaan, päätin ottaa yhteyttä suoraan Elenian asiakaspalveluun ja sieltä tarkemmin laskutuksen puolelle ja tiedustella että mikä mahtaa olla tilanne. Siellä oltiin yllättyneitä mutta hetken tutkiskelun jälkeen kävi ilmi etteivät he ole saaneet jotain tuntisarjoja ulos ja tästä syystä ei myöskään ole voitu laskua lähettää. Omalla kohdallani tilanne oli ”keskeytetty” - tilassa ja homma jatkui sitten että tämä ystävällinen naisihminen lupasi soittaa mulle jahka saa enemmän tietoa. Näin tapahtuikin muutamaa tuntia myöhemmin ja hän ilmoitti että he jatkavat vian tutkimista ja lasku tulee sitten kun tulee, tässä tapauksessa se on joko kahden kuukauden tai kolmen kuukauden lasku, mullehan tulee normaalisti joka kuukausi sekä Elenialta joka hoitaa sähkön siirron sekä Vattenfallillta joka taasen veloittaa käytöstä. Eihän tällaisella yksineläjällä kolmen kuukauden lasku kertarysäyksellä paljoa tee, mutta kun ajatellaan talvikuukausia ja monilapsista yksinhuoltajaa, niin kyllähän se saattaa pientä ahdistusta auttaa. Olkoonkin että vastuulliset ihmiset (joihin minä en kuulu) pitävät huolen siitä että laskua ”kuoletetaan” joka tilin/kuun tuloista vaikkei varsinaista laskua maksetakaan mutta tosielämässä harvalla kyllä menee näin koska kaikki ihmiset – parempiparkaisia lukuunottamatta – painivat helvetin pienen budjetin puitteissa.

Ymmärrettävä on myös se, että isoillekin toimijoille tulee ongelmia sillä idioottivarmaa järjestelmää ei ole. Ihmiset vaan tahtovat (minäkin ennen) riemastua näistä mukamasta yllätyksistä ja kirjoittelevat joka ainoaan sosiaaliseen mediaan kuinka paskaa palvelu on vaikkei se pidä paikkaansa.
Tuli muuten selväksi sekin että Vattenfall ei pysty laskuttamaan ennenkuin on saanut tiedot Elenialta, sanoin näet tälle mukavalle naiselle että mun pitää soittaa myös Vattefalliin koska sieltä ei ole kuulunut mitään ja hääp sanoi siihen että sun ei tarvitse ja selitti mulle tuon miten homma toimii.
Kiitokset Elenian Katjalle, asiakaspalvelu oli nopeaa, asiantuntevaa ja ystävällistä.

Hetken tuumailtuani päätin kuitenkin ottaa yhteyttä Postiin koska tajusin ettei mitään muutakaan postia ole tullut, toki sitä ei paljon tule kun on roska – eli mainospostin kielto mutta esim. rakas vouti ja muutamat muut tahot lähettävät aika tasaisin väliajoin kirjeen tai kaksi ja kun näitäkään ei ollut tullut, niin klikkailin itseni postin sivustolle ja siellä avautuvaan asiakaspalvelun chat – lootaan. Tuo kirottu mutta toisaalta kätevä pikku laatikkohan on miltei joka firman käytössä nykyään ja mainitakkoon että jos jossain on asiakaspalvelu huipussaan, niin Symantec’illa (terveisiä Anne D:lle!) jonka tietoturvapalveluja käytän mutta nyt takaisin Postiin ja sen palveluihin.
Taikalaatikon henkilö palveli heti ja odotusaikani jäi noin kahteen nanosekuntiin mistä pisteet ja kun kerroin ongelmani (osoitteineen), sain pyynnön kertoa nimeni minkä luulin heidän tietävän osoitteen perusteella mutta eivät sitten ilmeisesti tienneet.

Seuraava kysymys oli, että olenko varma että olen ilmoittanut osoitetietoni oikein Väestörekisterikeskukselle ja tähän minun oli ilo vastata että olen asunut nykyisessä osoitteessa kesäkuusta 2015 lähtien eikä postin kulussa ole tähän asti ollut mitään ongelmia. Hetken aikaa hiljaista kunnes minulta kysyttiin että haluanko että palautteeni käsitellä jakelupään kanssa johon minä että se olisi suotavaa koska eräskin insstanssi oli lähettänyt minulle 09.06. postia eikä se ole vieläkään tullut. Lisäsin vielä ettei minulla ole pahaa sanottavaa Postin toimista mutta toki on huono asia jos tärkeät paperit (päätökset ym.) ja laskut jää saamatta tai ne tulevat niin pitkällä viiveellä että ne aiheuttavat vaikkapa sähkönjakelun katkeamisen tms.
Lopuksi esiteltiin kiitokset kumminkin päin ja toivoteltiin hyvät kesän jatkot ja minä skeptikkona tuumin että joo – o, saapa nähdä milloin postia pukkaa mutta kuulkaas kuulkaas!
Väärässä oli läskipää eli allekirjoittanut sillä tänä aamuna, tarkemmin sanottuna 07.32 kolahti postiluukku ja kaipaamani kirjeet suhahtivat eteisen lattialle! Huomion arvoista on se, että Paimentolaan jaetaan posti vasta iltapäivän ensimmäisen keritisemisen aikana mikä tarkoittaa normaalien ihmisten elämässä kello 13.00 – 14.30 välistä aikaa. Tästä syystä iso kiitos Postin asiakaspalvelulle ja minua palvelleelle Juhalle.

Tässä ne tärkeimmät olikin. Vaan koska eilen oli hyvä päivä,niin tuli tehtyä karjalanpaistia ja lihapullia ja koska kunto on edelleen hyvä, niin tälle aamulle olen pessyt kylppärin lattiasta kattoon ja olen aikeissa lähteä ottamaan aurinkoa jonnekin muualle kuin rannalle. Näin siksi että minulla on sekä merenkulkuhallituksen ja sisävesiliikennettä valvovan poliisin kielto auringon ottamiseen missä tahansa vesistöön rajoittuvalla maa-alueella ja syynä tähän se että sisävesiliikenteen kippareilla on perusteltu syy luulla jumalaista kehoani kokoon lysähtäneeksi kummeliksi ja aiheuttaen täten hämminkiä navigoinnissa. Mielestäni melko vittumaisesti sanottu koska en minä sentään niin valkoinen ole vai olenko?

pants
Lisää kuvateksti


Oikein hyvää ja aurinkoista päivää kaikille! Itsestäni en mene takuuseen sillä nämä pari neitsytkammiossa vietettyä vuotta ja nyt alkanut kesäaika ovat tehneet tehtävänsä. Tilanteen kuvaamiseksi voisi käyttää erästä liikenteen häirötilaa kuvaavaa termiä mutta ettei mennä mauttomuuksiin, niin antaapa olla.

Ps. Muistakaa olla ihmisiksi!


24 kommenttia :

 1. Nauti auringosta ja hieno juttu, että asiat hoituivat noin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukavaa että asiat hoituivat ja joo, kai siinä taas käy niin että mä illalla muistutan aivan liian kauan keitinvedessä ollutta nakkia - rusketuksesta ei tietoakaan mutta nahka on ryppyinen kuin saatana, se hilseilee ja banjo soi :)

   Poista
  2. No kesä on kerran vuodessa ;)

   Poista
  3. Kyllä ja pigmenttikato rassaaa koko vuoden :D

   Poista
 2. Palvelu pelaa, mukava kuulla.

  Ja iho kuin valkoinen rusina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää kyllä, molemmat tahot reagoivat ja ihan positiivisesti!

   Totta, varsinainen vetyperoksi Sun Maid :)

   Poista
 3. Joo, firmoissa ollaan usein iloisesti yllättyneitä, kun joku soittaa kysyäkseen missä lasku viipyy :) meidän kohdalla syy oli jossain tietokoneohjelmistossa, mikä ei pelittänyt. Ne chattiruudut on ihana keksintö tämmöselle änkyttäjälle, jolle puhelimella soittaminen on ihan helvetillistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne tuppaa olemaan koska ei liene kovin yleinen käytäntö mutta parempi näin kuin pirtin pimeneminen yht'äkkiä :D
   No joo, onhan chattiruudut toisaalta hyviä mutta mikäli on enemmän asiaa, niin puhumalla asia hoituisi paljon nopeammin.

   Poista
 4. Mä otan aurinkoa ihan oman kuninkaallisen terassimajani suojissa (siveellinen määrä vaatteita päällä) mutta tänä kesänä tuo aidan puuttuminen vähän haittaa harrastusta.

  Posti yllättää välillä aina positiivisesti ja kotona ei mitään suuria ongelmia ole ollut (tai sitten en vaan osaa kaivata jotain mitä en tiedä olleen tulossa) mutta töissä kyllä on saanut reklamoida jokusen kerran.

  Aurinkoista torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollapa oma terassimaja! Tai paremminkin pitäisi olla myös paikka mihin sen pystyttää mutta minkäs teet. Onhan noita rantoja mutta järveltä puhaltava tuuli on kylmän kevään ja alkukesän takia todella hyinen ja mitä säätiedotuksiin on uskominen, niin ei vedet edes lämpiä tänä kesänä :(

   Mukavaa perjantaita ja erittäin hyvää alkavaa viikonvaihdetta - älä polta nahkaas :)

   Poista
  2. Tossa pihalla on lipan alla (eli ikkunan vieressä) usein tosi kuuma kun tuuli ei käy. Paviljongissa se sentään vähän vilvoittaa. Jatkan tänään ulkoilua - ja ei, en mä pala, sen verran keskieurooppalaiset geenit ja väritys mussa on ;-)

   Pirteää (?) perjantaita!

   Poista
  3. Tämä tulee tosi myöhässä :D
   Kuitenkin, toivon että sun kesä on mennyt hyvin etkä polttanut ittees!
   Mukavaa sunnuntaita ♥

   Poista
 5. Joskus noinkin päin, että asiakas kyselee laskun perään. Eiks se yleensä ole toisinpäin?
  Hyvää brunapäivää sinulle! Älä kärväytä nahkaasi. Se näet sattuu. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ja yleensä karhukirje tulee jo ennenkuin varsinaisesta laskusta on edes kuulunut mitään :D

   Eilen en käräyttänyt nahkaani, hyvin alkaneen aurinottosession katkaisi jumalattomat päänsäryt ja loppupäivä sitten menikin punkan pohjalla. Ketuttaa koska kesä on lyhyt ja eilisen kaltaiset päivät ovat melkoisia harvinaisuuksia näinä aikoina.

   Poista
 6. Joskus asiakaspalvelu yllättää, iloisesti.

  Aurinkoisia päiviä, niitä on luvassa joten nauttikaamme !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Olin oikein hämmentynyt varsinkin Postin osalta. Se ei ole vielä koskaan reagoinut noin nopeasti.

   Tämä ja huominen lauantai pitäisi olla aika hemmetin hienoja ja jos teidänkin selkosilla on samanlaista, niin olehan tarkkana ettet saa auringonpistosta tms. ennen reissua.
   Mukavaa viikonvaihdetta <3

   Poista
 7. Jep, ei ole laskujen saapuminen entisen mallista. Itse sentään juurikin sain karhulaskun edelliseltä sähköyhtiöltä huhtikuun käytetystä sähköstä...kaipailinkin jossain vaiheessa laskua, mutta kun viime aikoina kirjanpito ei ole ollut kovinkaan säntillistä, niin jäi kyselemättä perään - vaikka sekin kävi kyllä mielessä. Ja tätä kirjoittaessa tulikin mieleen, että pitääpä muistaa kysellä uuden yhtiön laskun perään...*rynnistää kirjoittamaa asiaa ylös*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Tiedän tapauksia joissa on tullut karhulasku vaikkei asiakas ole saanut varsinaista laskuakaan ja sitten kun asiaa on alettu tutkimaan, niin onkin selvinnyt että "Postin jakelussa on ollut häiriöitä" joista posti on tietysti pahoillaan mutta entäs sitten kun näiden "häiriöiden" takia ihmisiltä lähtee luottotiedot (ja on lähtenytkin)?

   Poista
 8. Hengissä molemmat näköjään 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla susta Hogatha, olkoonkin että tämä vastaus on jaa vähän myöhässä :D

   Poista
 9. Samanlainen kokemus eiliseltä, eka kertaa chattailin, Alkon operaattori Henna oli oikein avulias.
  Kirjoitat niin hyvin että on alettava seuraamaan, verbaalikko/sananrakastaja kun olen. Odd? Weird? Insane? Mad? Sheppard;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nykyään verkkosaitit panostavat palveluun ja nuo botit ovat oikein hyviä varsinkin rautakaupoissa joiden tuotevalikoima on todella laaja.
   Kiitos kun tulit tänne Jurtan porukoihin, kuten olet varmaan huomannut niin olen viisaiden mutta ankarien naisten ikeen alla (oikeesti ne on hemmetin mukavia ja kun niihin tutustut, niin saatat yllättyä koska näin julkisesti eli kommalaatikossa hyöp ei paljasta itsestään kuin osan..) :D

   Tuun käymään ja laitan sut Talagh Malar'iin jahka saan nämä jurtan asiat kuntoon.
   Rentoa sunnuntaita!

   Poista
 10. Hei Paimenpoika. Onko elämä kohdellut hyvin kulkijaa. Nyt alankin lukemaan mitä olet kirjoitellut. Tapaamisiin taas ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei vaan....luulin jo että maa on sut niellyt mutta onneksi ei.
   Elämä ei ole kauhean hyvin kohdellut koska ihminenhän on sellainen että se valittaa aina mutta joo, hengissä ollaan ja nyt maailmankatsomus on aika paljon valoisampi kuin ennen.

   Mukavaa pyhäpäivää ja tapaamisiin ♥

   Poista

Käynnistäsi kiitollinen ja kommentistasi olisin suorastaan riemuissani!
(kommenttien valvonnan takia ne näkyvät vasta hyväksymisen jälkeen ja tämä saattaa kestää jonkin aikaa)

Kiitokset tekijöille:

 • Blogger archive page > Life is so full of tae!
 • Google Friend Connect Button > NetOops blog
 • Add Related Post Widget To Blogger (linkwithin) > My Blogger Tricks
 • Contact Form > Tw!st Blogger
 • Simple Search > Blogger Buster
 • How to display linkwithin related posts only in post pages > My Blogger Desk
 • How to Remove Subscribe to Atom links from your Blogger Blog > Superwebtricks
 • How to remove quick edit and wrench icons on Blogger > Blogger Plugins